TELEURSTELLEND GELIJK SPEL VOOR DONK 2 DONK 2 –Groeneweg 3 2-2

Door razende reporter Joop Spee.

DONK 2 heeft de kans om aansluiting te vinden bij de kopploegen laten liggen. In een alleszins acceptabele eerste helft, met Ralph Tol en Jeffrey Ysselsteyn gedurende een deel van de wedstrijd in de gelederen, verzuimde de thuisploeg echter om te scoren. Dat gebeurde wel in de tweede helft. Jeffrey Ysselstein liet de keeper met een hard diagonaal schot kansloos, 1-0. Nog in diezelfde minuut werd Jeffrey Ysselsteyn van achteren aangetikt op het middenveld. DONK rekende op een vrije trap, maar Groeneweg mocht er van de scheidsrechter met de bal vandoor. Het resultaat was een onverwachte gelijkmaker, 1-1.

Toch kwam DONK weer op voorsprong. Wouter Lubken verzorgde de assist en Justin Vat drukte prima af, 2-1.

Hierna vergat DONK te voetballen en de vleugels in het spel te betrekken. Weliswaar was Sebastiaan Rosenboom met een kiezelharde vrije trap op het hoofd van een Groeneweg speler nog heel dicht bij de 3-1, maar dat kon niet verhullen dat het spel van de thuisclub naar een bedenkelijk niveau zakte. Groeneweg nam het initiatief over en kreeg tien minuten voor tijd tot verrassing van vriend en vijand een vrije trap te nemen. Als Donald Trump de door hem gewenste muur tussen Mexico en de Verenigde Staten net zo degelijk laat metselen als de muur die DONK opstelde zullen er nog vele Mexicanen illegaal het land binnen komen. Groeneweg kreeg alle gelegenheid en een zee van ruimte om de bal in de hoek te plaatsen, 2-2.

Justin Vat knalde in de slotfase nog van dichtbij op de paal, maar verdiend zou de zege van DONK echt niet meer geweest zijn.

Het bleef bij 2-2. DONK 2 zal bij zichzelf te rade moeten gaan. Sommige spelers laten het op het laatste moment afweten waardoor het teambelang ernstig op de tocht komt te staan.