Steun DONK 1 & 2 in de nacompetitie

Uitleg Nacompetitie DONK 1 en DONK 2 seizoen 2015-2016

Na de winst van DONK 1 in de tweekamp tegen Hermes DVS alsmede DONK2 tegen VCS2 is het onderstaande van toepassing om beide A-selectieteams te kunnen laten promoveren.

DONK 1, 2e-ronde
De tweede ronde wordt afgewerkt in 3 poules van 3 clubs. Sv DONK is ingedeeld in poule 3.

Poule 3

• sv DONK (3C)Gouda
  • Excelsior ’20 (3D)Schiedam
  • Slikkerveer (2D)Ridderkerk

• 29 mei; 14.00 uurExcelsior’20 – sv DONK

Bij een gelijkspel of winst van sv DONK speelt Excelsior ’20 op 5 juni eerst uit tegen Slikkerveer, op 12 juni speelt DONK dan thuis tegen Slikkerveer.

Bij een verlies van sv DONK speelt sv DONK op 5 juni thuis tegen Slikkerveer, op 12 juni speelt Slikkerveer dan thuis tegen Excelsior ‘20

• 5 juni; 14.00 uurSlikkerveer – Excelsior’20 ofsv DONK – Slikkkerveer
  • 12 juni; 14.00 uursv DONK – SlikkerveerofSlikkerveer – Excelsior’20

De nummer 1 en 2 spelen komend seizoen 2e klasse KNVB West II op zondag.
De nummer 3 speelt komend seizoen 3e klasse KNVB West II op zondag

De eindstand in de poule wordt bepaald door;

• Wedstrijdpunten in de poule
  • Doelsaldo in de poule
  • Strafschoppenserie die na afloop van iedere wedstrijd ongeacht de uitslag gespeeld moet worden. 5 strafschoppen per ploeg en er moet een winnaar komen (dus eventueel na 5 strafschoppen verder tot er een winnaar is)

Indien FC Lisse in Poule 1 bij de eerste 2 eindigt ontstaat er nog een extra plek in de 2e klasse omdat

FC Lisse komend jaar stopt op zondag. In dat geval zal ook de beste nummer 3 uit de 3 poules volgend jaar in de 2e klasse spelen. Er zijn nu dus nog 9 ploegen in race. Daarvan spelen er volgend jaar 6 en mogelijk zelfs 7 in de 2e klasse West-II van de KNVB

DONK 2, 2e-ronde

De tweede ronde van DONK2 is opnieuw een tweekamp tegen Full Speed 4 uit Delft.

• 29 mei; 11.00 uur sv DONK 2– Full Speed 4
  • 5 juni;  12.00 uur Full Speed 4 – sv DONK 2

De winnaar van deze 2 kamp speelt op 12 juni op neutraal terrein een finale tegen de winnaar van de 2-kamp TOGB 3 – GSC ESDO 3. Er zijn nog 3 andere finales.

De winnaar van deze finales speelt komend jaar reserve 2e klasse KNVB West-II

De verliezers van deze finales spelen op donderdag 16 juni op neutraal terrein een herkansingswedstrijd.

De winnaars van deze herkansingsfinales spelen komend jaar ook reserve 2e klasse KNVB West-II

De verliezers van deze herkansingsfinales spelen op zondag 19 juni op neutraal terrein nog een herkansingswedstrijd. Ook de winnaar van deze 2e herkansingsfinale speelt komend jaar reserve 2e klasse KNVB West-II.

Dat wil zeggen als DONK2 de 2-kamp tegen Full Speed 4 tot een goed einde weet te brengen zijn er 3 kansen op promotie naar de reserve 2e klasse!