Spike behaalt als eerste doelstelling voor Seizoen 2016/2017, XerxesDZB 3 – DONK 3 uitslag: 3 – 10

De wonderen zijn de wereld nog niet uit. Een week geleden zijn de doelstellingen door Mijnheer de Boer bekend gemaakt voor het komende seizoen. Aangezien Spike de afgelopen 8 jaar slechts 2x gescoord heeft, werd hij ingeschaald op 1 doelpunt dit seizoen. Dat hij uiteindelijk in de 1e wedstrijd van het seizoen zijn doelstelling (1 doelpunt) wist te behalen, had niemand durven voorspellen. Die kans werd net zo klein geschat als dat Leicester City kampioen van Engeland zou worden.

DONK 3 mocht het in de 1e bekerwedstrijd opnemen tegen XerxesDZB 3, vorig jaar nog actief in de 3e Klasse, dus het zou een zware opgave worden. Na een donderende speech, duidelijke opstelling en enkele simpele afspraken van onze nieuwe Keiz(ijs)er (wellicht kan hij dit jaar promoveren tot Generaal) kon het seizoen beginnen. Of het nou aan het warme weer, afwezigen bij de tegenstander, spelen op het hoofdveld of het goede aankoopbeleid van dit jaar lag, feit is dat er een overtuigende overwinning werd behaald. Na een aftastend begin van beide kanten wist Malaka zijn debuut op te luisteren met de verdiende 0 – 1. XerxesDZB was hierna de rest van de 1e helft de kluts kwijt, waardoor Yerno, Malaka en de inmiddels ingevallen de Blok de ruststand van 0 – 4 op het bord brachten.

Dat de thee goed smaakte moge duidelijk zijn. Met een aantal verse krachten werd de tweede helft verder gegaan waar de 1e helft geëindigd was. Een snelle 5e goal door onze goaltjesdief Menno en jaja, zoals hierboven al beschreven, de 6e door een opstormende linksback Spike (60 meter binnen 6 seconden). U zult begrijpen dat deze goal al vroeg in het seizoen groots gevierd werd. Omdat sPIKe zijn doelstelling dus behaald had, begonnen meerdere spelers waarschijnlijk zenuwachtig te worden (hierna volgen namelijk nog maar 24 wedstrijden), want iedereen wilde vervolgens een doelpunt maken. Mede hierdoor stond het 10 minuten later ineens 2 – 6 en hadden we één chagrijnige speler, namelijk BOB, want die dacht ook aan zijn doelstelling (de nul houden) te kunnen werken. Uiteindelijk werd de draad weer opgepakt (3x Menno (na zijn 4e treffer moest hij 2,5 minuut voor het eind signaal ineens een publiekswissel hebben), 1x Yerno) en kwam de eindstand van 3 – 10 op het scorebord.

Al met al een goed begin van het seizoen, waar we op verder kunnen bouwen. Onze dank gaat uit naar de gastheer van vandaag XerxesDZB, lekkere kuipstoeltjes in de kleedkamer, spelen op het hoofdveld en een sportieve wedstrijd. Op naar volgende week als ons de reis naar het pittoreske Nieuwveen wacht om  daar aan te treden tegen de plaatselijke trots Nicolaas Boys 3.

Amada Mia, Amore Mio,

El Pasador