Speelronde 2: O17 & O21

In de tweede speelronde stonden 2 derby’s op het programma tussen de teams van DONK en Olympia onder 17 en onder 21. Verder de dubbele confrontatie tussen de teams van UNIO en ARC. Op maandag aan de Bodegraafsestraatweg en op dinsdag aan de Nieuwe Donkstraat dus een derby. In bei de ontmoetingen werd in hoog tempo gespeeld en opvallend veel gescoord. Dat kwam niet in de laatste plaats doordat de coaches de elftallen in een aanvallende formatie en met aanvallende intenties het veld in stuurden. Spelen om te winnen en niet om niet te verliezen.

Maandag was de beginfase voor Olympia maar naam DONK het daarna over met als gevolg een 1-2 ruststand die ook hoger had kunnen-  misschien wel moeten – uitvallen al raakte ook Olympia voor rust nog de paal. Olympia voetbalde de hele wedstrijd makkelijker, maar DONK liet zich dus zeker niet wegcijferen en speelde goed als team. In de tweede helft was de organisatie bij DONK een stuk minder en profiteerde Olympia daar gretig van, vooral in de persoon van rechtsbuiten Soufian de Koning die na rust in kort tijdsbestek 3x doel trof. Goede wedstrijd van beide kanten, veel leermomenten en in Olympia de terechte winnaar.

Op dinsdag speelde de generaties van DONK en Olympia daarboven tegen elkaar.  Dit keer trok DONK aan het langste eind. Coaches van DONK en Olympia waren het er na afloop over eens dat DONK gretiger was en meer wil om te winnen aan de dag legde. Daarnaast speelde het team ook gewoon tactisch een goede wedstrijd, konden de spelers elkaar gemakkelijk vinden ondanks het hoge tempo en werd er in de tweede helft ruim afstand genomen van de stadgenoot. De laatste 2 doelpunten van Mo Irrezi vormden de doeltreffende afsluiting van een prima wedstrijd. Een overwinning voor de jonge Donkianen die hiermee een mooi visitekaartje afgaven.  Het DONK-publiek kan niet anders dan aangenaam verrast zijn geweest over de drive, spelplezier en uitvoering van onze jongens. Nu volhouden en vertalen in je eigen team.

Op dinsdag speelden ook UNIO  en ARC<17 tegen elkaar. Ook hier een pittig potje met een overwinning van 2 – 1 voor UNIO. De tweede speelronde werd woensdag afgesloten in Alphen tussen ARC en UNIO <21. Hieruit kwam ARC als winnaar uit de bus (2 – 1) waardoor alle teams <21 nu 1x gewonnen hebben en dus 3 punten hebben. De competitie <17 wordt glansrijk aangevoerd door stadgenoot Olympia met 2 overwinningen.

Ook deze 2e speelronde heeft goede leermomenten voor de spelers en coaches gebracht. Elkaar onder hogere weerstand helpen in ontwikkeling van individuen en teams hebben we als doelstelling aan deze competitie gekoppeld. In de tweede ronde hebben we de doelstelling weer een stukje dichter bij gebracht. De volgende speelronde is eind november en dan nemen de ploegen van DONK en ARC alsmede die van Olympia en UNIO het tegen elkaar op. Hou de website in de gaten voor de aankondigingen.