Slotcolumn 2016-12-22

Nu we op de rand staan van 2017 even een mening over het oude jaar en een korte wens over 2017.

Sportief enige vooruitgang met de Goudse en regioclubs ,promotie Ona en Donk en RVC. Na een half seizoen topplaats voor Ona en RVC ,helaas te zwaar voor verjongd Donk de overige verenigingen spelen door op het niveau van vorig seizoen.

Het amateurvoetbal is aan een nieuwe systeem begonnen ,hoe dat uitpakt zal de tijd leren maar de eerste reacties zijn wisselend. Vooral de weerstand tegen de diverse : jong elftallen (van Sparta ,PSV enz) lijkt niet mis te zijn. Dan KNVB voorzitter Jaap van Praag ,”aardige man “volgens velen. maar te druk met KNVB geld om ergens anders de baas te worden .Vergat hierdoor de KNVB, gevolg een drama zonder weerga. Oranje; bestuur; enz. alles ontspoorde. Gelukkig waren er mensen buiten het voetbal die de zaak gaan klaren ,dankzij Hansje Prietpraat. Au ,2016 ,wat een jaar. Maar van Praag belooft ons in 2017 alle clubs te bezoeken ,hopelijk krijgt hij een adreslijst mee want, wist hij kort geleden ook niet dat Fortuna Sittard nog bestond?? KNVB baas ?? Dan de arbitrage, helaas ik vind het korps in ons land niet sterk,weinig toppers. Zie Kevin Blom steeds beter presteren, onze oud stadgenoot. Niet alleen in het busje in Zwolle. Dacht U overigens dat hij, of een andere collega; Kuijpers hadden gezegd geen strafschop je heb het mis! NEVER hoor.

Dan 2017. Ik heb goede hoop dat de voetbalclubs veel beter gaan presteren of doorgaan op de goede weg. Geen enkele degradatie zou klasse zijn. Promotie een genot voor velen. Maar het belangrijkste pluspunt zou zijn dat we na het seizoen 2016-2017 kunnen zeggen het voetbal in onze regio kende weinig, gestaakte wedstrijden ,mishandelingen, een groeiend respect voor tegenstander en scheidsrechters . Dus SPORTIVITEIT alom.

Dat is nu mij wens want sport is ontspanning,voor geest en lichaam ,maak dat dan ook waar en accepteer dat verliezen er ook bij hoort. Tegen U allen kan ik nog zeggen een column is mijn persoonlijke mening,als u die niet juist vindt ,sorry , maar vergeet mijn woorden dan snel.

Voor U en al uw dierbaren wens ik U een fantastische kerst en een gelukkig 2017, met een goede gezondheid .Dat de beste club zal winnen dus die van U hopelijk.

Ferdy Kolster