SLORDIG DONK GENADIG VOOR MEEUWENPLAAT DONK-MEEUWENPLAAT 5-2

Een oppermachtig DONK heeft aan de Nieuwe Donkstraat geen spaan heel gelaten van Meeuwenplaat. Het werd uiteindelijk “slechts” 5-2, omdat de Gouwenaars erg slordig omsprongen met de vele kansen.

DONK, nog zonder Jordy de Jong en Sjors van Hanswijk, nam direct het initiatief. Al na zes minuten kwam Bas Houdijk vrij voor het doel na een goede actie van “Appie” Kaïssy. Het schot van de rechterspits miste echter kracht.

Meeuwenplaat stribbelde met twee corners nog wat tegen, maar in de 11e minuut was het DONK dat op voorsprong kwam. Na een getoucheerde assist van Bas Houdijk scoorde Roy van der Graaf op de voor hem karakteristieke wijze onberispelijk, 1-0. Even later schoot Edwin Gouw na een vlotte combinatie net over.

Fraai samenspel tussen de broers Tim en Bas Houdijk leek in de 21ste minuut de voorbode te zijn van de 2-0. Bas drukte, na de steekpass van Tim, echter te vroeg af. De bal vloog over.

Twee minuten later ging Issam Aarab na een mooie rush in het vijandelijk strafschopgebied tegen de vlakte. Scheidsrechter Johnny van Slooten zag er echter geen strafschop in.

Een foutje van Marvin Vat leverde bijna de gelijkmaker op, maar het stiftje van Rasaul Antonie eindigde in handen van keeper Bas van der Eem.

Zes minuten later, in de 30ste minuut, vergrootte DONK de voorsprong. Een combinatie tussen Marvin Vat en Roy van der Graaf kende Bas Houdijk als eindstation. De rechterspits zorgde dankbaar voor de 2-0.

Meeuwenplaat antwoordde bijna direct. Een kopbal van dichtbij van Remon Gouw vloog net over.

In de 37ste minuut nam DONK definitief afstand. Jeffrey van Dam zette strak voor en het was weer Bas Houdijk die profiteerde en zijn ploeg op een 3-0 voorsprong bracht. Daarmee was de ruststand bereikt.

In de tweede helft kwam DONK ongeconcentreerd uit de startblokken. In de 52ste minuut viel zomaar de 3-1. Aanvoerder Gregorie Ott kreeg de bal na slap verdedigen in zijn bezit en scoorde onhoudbaar voor Bas van der Eem.

Hierna was het weer DONK dat de kansen aaneenreeg. De vervanging bij Meeuwenplaat van Jeandre Andrea door Rilgillio Ramsubagh kon daar niets aan veranderen.

In de 62ste minuut stuitte Bas Houdijk na een goede actie van “Appie”Kaïssy van dichtbij in de korte hoek op keeper Steven Cijntje en ook een vlammend schot van Edwin Gouw, werd, na een knappe aanval, bekwaam onschadelijk gemaakt door de sluitpost.

Beide teams wisselden vervolgens opnieuw. Bij Meeuwenplaat kwam Sebastian Galindo Soto Darwin Essen aflossen, terwijl bij DONK  aanvoerder Rik Bogaard plaats moest maken voor Mark van Doeland.

De druk van DONK nam toe. In de 70ste minuut hield “Appie Kaïssy” uit een scoringskans na een prachtige pass van Edwin Gouw slechts een corner over. Deze werd kort genomen en kwam uiteindelijk weer bij de cornernemer, Mark van Doeland, terecht. De goed spelende invaller slingerde de bal voor het doel en vond bij de tweede paal het hoofd van Marvin Vat, 4-1.

Een kwartier voor tijd verving DONK’s trainer Pieter van Zoest spits Roy van der Graaf door Mo Irezzi. De nieuwkomer stond nog amper binnen de lijnen toen hij een dot van een kans kreeg na een splijtende pass van Mark van Doeland. Alleen op het doel afstormend schoof hij de bal echter net naast.

Een minuutje later was het wel raak. Keeper Steven Cijntje kon een harde knal van Mo Irezzi niet onder controle krijgen en “Appie” Kaïssy was er als de kippen bij om de rebound binnen te tikken, 5-1.

DONK bleef kansen creëren. Vijf minuten voor het einde van de reguliere speeltijd zette Mark van Doeland met een formidabele pass Edwin Gouw alleen voor het vijandelijke doel. In plaats van de bal breed te leggen op de volkomen vrijstaande Mo Irezzi schoot Edwin Gouw, die overigens weer veel goed werk verrichtte, tegen de keeper op.

De verdediging van Meeuwenplaat werd in de slotfase bijna volledig aan flarden gespeeld. Alleen de sterke Andy Cicilia wist door kordaat ingrijpen nog het nodige onheil te voorkomen. Toch kon ook hij niet verhinderen dat Mo Irezzi een fraaie pass van Edwin Gouw voor het inschieten had. De bal werd echter nog net door een verdediger aangeraakt en vloog langs de voor DONK verkeerde kant van de paal.

Toch slaagde Meeuwenplaat er kort voor het einde van de wedstrijd nog in om de score een draaglijker aanzien te geven. Scheidsrechter van Slooten, die prima leidde, zag geen overtreding in de wijze waarop Tim Houdijk de bal ontfutseld werd. Gregorie Ott maakte zich meester van de bal en zorgde koeltjes voor de 5-2. Diezelfde speler kreeg ver in de blessuretijd nog een kansje op de 5-3, maar dat zou werkelijk teveel van het goede zijn geweest.

Al met al een simpele zege voor een veel beter DONK dat echter het 90 minuten lang scherp en gefocust blijven bepaald nog niet onder de knie heeft.

Aanstaande zondag gaat de ploeg voor zijn tweede streekderby op bezoek bij Groeneweg.