Rietveld behaalt doelstelling wel op een hele aparte manier!! DONK 3 – Semper Altius 1 uitslag: 7 – 3

DONK 3 blijft nog steeds op 2 fronten actief. In een wedstrijd waarin de wind uiteindelijk een belangrijke rol bleek te spelen, werd na rust het verschil gemaakt. Het belangrijkste moment was misschien wel vlak voor rust, want bij een 0 – 2 achterstand wist Rietveld de bal met zijn “achterste” in het doel te werken. Dat hij hiermee gelijk zijn doelstelling voor dit seizoen volbracht maakte de pret er niet minder om.

DONK 3 begon de wedstrijd met een aantal aanpassingen vergeleken met de laatste weken. Dat het nog geen geoliede machine was bleek al vrij snel, want binnen 2 minuten lag de bal al in het netje (voor de duidelijkheid aan de voor ons verkeerde kant). DONK 3 wilde vervolgens wel, maar was niet echt in staat om het de Rijswijkse tegenstander echt moeilijk te maken. Toen vervolgens halverwege de 1e helft de 0 – 2 werd aangetekend wisten we dat het een moeilijke middag zou gaan worden. Alles werd echter anders toen daar als een duveltje uit een doosje Rietveld de bal dus met zijn achterwerk in het doel werkte. Zoals zo vaak in de voetballerij ga je dan toch net ff wat anders de rust in.

In de 2e helft bleek al snel dat DONK beter om kon gaan met windje mee dan de tegenstander. Binnen een kwartier was de 1 – 2 achterstand omgebogen in een 4 – 2 voorsprong. Met meer diepgang aan de zijkant, één-tweetjes en goed het overzicht houden, werd de tegenstander vakkundig uitgespeeld. Alle 3 de treffers kwamen op naam van Van der Stad. De irritaties namen hierna wat toe bij de tegenstander, die dit voornamelijk aan het adres van de scheidsrechter lieten horen. Die was hier blijkbaar toch iets van onder de indruk en gaf Semper een strafschop na een onoverzichtelijke situatie in de zestienmeter. Mijnheer de Boer die in de rust de Blok op doel had vervangen, bleef echter uitermate koel en stopte de penalty bekwaam. Tien minuten voor tijd kon hij echter niet voorkomen dat toch de aansluitingstreffer op het scorebord kwam. Om wat tijd te rekken hield hij de bal vervolgens in zijn handen wat niet door een ieder gewaardeerd werd. Natrappen en dus rood voor een van de tegenstanders. Scheidsrechter besloot hierna even tot een afkoelingsperiode van 10 minuten. Na de hervatting wist DONK het snel te beslissen, Malaka (moest snel weg en had geen zin in penalty’s) maakte de 5e en 6e en uiteindelijk Van der Stad met zijn 4e!! van de middag zorgde voor het slotakkoord. Door naar de kwartfinales!! De Keiz(ijs)er zal woensdagavond hoogstpersoonlijk afreizen naar het bondsgebouw om hier de loting bij te wonen. We zijn benieuwd naar de uitkomst.

Volgende week gaan we weer verder met de competitie. Wederom een belangrijke wedstrijd tegen de nummer 3 van de ranglijst. DONK 3 – Nieuwerkerk 6, aanvang 12.00 uur Sportcomplex DONK

Amada Mia, Amore Mio,

El Pasador