Pupillenkamp Sint Michielsgestel: Dag 3

Na een goede nachtrust is het alweer de laatste dag van het kamp. Ook deze dag begon als een feestje want ook vandaag hebben we een jarige. Lieve is 13 geworden!
Ook voor haar werd er natuurlijk gezongen en de J.O.C. had een leuk cadeautje voor haar.

IMG_1331

Toen het ontbijt achter de rug was werd er door sommige pupillen al begonnen met opruimen van de kamers. Na twee avonden keten wil er namelijk wel eens een snoepje op de grond vallen.
Om 10.00 uur was het tijd voor het Levend Ganzenbord. Na de uitleg van Michiel verdiepte Mo zich nog even in de regels en daarna kon het spel starten.
Via het woord ‘Bondscoach’ konden tien gelijkwaardige groepen aan de gang met allerlei opdrachten en vragen met als bedoeling zo snel mogelijk terug te keren bij hun eigen startpunt. Arjan werd bij dit spel mooi aangekleed door alle groepen aangezien hij afscheid neemt als voorzitter van de J.O.C.
Na vijf kwartier spel was het de groep van Tim L. de eerste die zijn ronde op het bord als eerste volbracht had!

Arjan werd door Lenie, namens de J.O.C., nog in het zonnetje gezet met een mooi woordje en leuke fotocollage!

IMG_1413a

Tijd voor het laatste onderdeel van het kamp, het voetbaltoernooi! Verdeeld in in twee categorieën werd er weer volop gestreden voor de eindoverwinning. Tactische omzettingen waren hierbij af en toe geen overbodige luxe. Leider Rik probeerde met zijn team van 4 meiden het 5-3-2 systeem nog uit maar het gewenste resultaat bleef helaas uit.
De winnaars van deze voetbalmiddag waren bij de jongste groep het team van Stef en bij de oudere groepen het team van Arthur.

Rest ons nog het inladen van de bus en de terugreis richting Gouda. Het was weer een geslaagd kamp!

De foto’s van dag 3 staan in het fotoalbum!