Pupillenkamp Sint Michielsgestel: Dag 1

60 enthousiaste pupillen stonden om 17.00 uur goed bepakt klaar op sportpark DONK om op weg te gaan voor het jaarlijkse pupillenkamp. De bus liet helaas even op zich wachten maar dat mocht de pret niet drukken. Gelukkig had kampleider Arjan de tijd ‘goed’ in de smiezen.
Onderweg in de bus werd door de kinderen een begin gemaakt aan de voorraad snoep. Met twee keer kort oponthoud onderweg verliep de reis verder voorspoedig en kwamen wij om 19.30 uur aan bij Zonnewende. De spullen werden snel uitgepakt en kamers ingericht. Het was tijd om het bos in te gaan voor de eerste activiteiten.

IMG_1081

Met het douanespel konden de kinderen lekker hun energie kwijt! Met het overbrengen van kaarten en goudstaven over de grens konden zij punten verdienen. Ook bij de douane konden punten verdiend worden als de overlopers getikt werden. Alle punten werden natuurlijk bij elkaar opgeteld en het team van Onno, Tijs en Arthur scoorde het beste.

De kinderen kregen heel even de tijd om op adem te komen en moesten daarna op zoek naar verschillende geluiden in het bos. Zeven groepen lieten hun oren het werk doen en dat bleek soms best lastig. Het schaap bleek erg lastig te vinden/ horen. Of dit aan de kinderen of het schaap (Lars) zelf lag laten we in het midden.
De meiden met als leider Onno gingen bij dit spel met de overwinning aan de haal!

IMG_1162

Na een heerlijk broodje knakworst en wat te drinken volgde de prijsuitreiking van de eerste twee spellen. Er werd nog een kortstondige polonaise ingezet waarna alle kinderen na een geslaagde eerste avond richting het kamphuis gingen.

Morgenochtend gaan we het sportveld op en ‘s middags lekker naar het zwembad! Tot morgen!

Foto’s zijn te vinden in het fotoalbum!