Pupillenkamp 2019

Het afgelopen weekend zijn we met de jeugd wederom op pupillenkamp geweest dit jaar was dat naar alweer een nieuwe locatie, namelijk: Oostvoorne

We zijn vrijdag rond de klok van 17.45 vertrokken richting de kamplocatie nadat iedereen zich netjes gemeld had en alles gereed stond om te gaan. Een uur later arriveerde we en kregen alle kinderen van de nieuwe “kampleider” Justin de kamers toegewezen. Toen alle kinderen hun plek hadden bemachtigt in hun kamers werd het tijd voor de voorstel ronde van alle begeleiders aan de kinderen. Nadat dit alle gedaan was vertrokken we richting het grote gras veld waar we ons eerste spel deden: Het Douane spel, dit is een spel waar vooral in vals gespeeld wordt zoals: goudstaven in broekspijpen, in plaats van 1 hebben de kinderen dan ineens 10 kaarten op zak en ja zelfs de begeleiders deden hier hard aan mee. Er was uiteindelijk 1 team de winnaar en dat was het team van Kees, Rik, Lars L en nieuwkomer Imad daarop volgde het lintjesspel dit spel werd uiteindelijk gewonnen door het team van Kelvin en Michelle. Na de bosspellen keerde we met z’n alle terug naar het kamphuis waar de kinderen een lekker broodje knakworst kregen en tot 12 uur nog lekker vrije tijd hadden en daarna naar hun eigen kamer vertrokken, het bleef nog lang onrustig tot in de vroege uurtjes.

Zaterdagochtend begon de dag om 06.30 voor de meeste begeleiding en om 07.30 voor de kinderen die gewekt werden door in eerste instantie Kelvin die de takenlijst niet goed had doorgenomen maar daarna toch door Rik die met de microfoon in zijn handen en geluidsman Wouter achter hem aan door de gangen en de kamers heen de kinderen wekte, het ontbijt stond al om 8u gepland want het levend ganzenbord stond als snel op het programma. Dit spel hield het uiterste in ieder naar boven nou ja in de meeste. Uiteindelijk werd dit spel gewonnen door het team van Michelle terwijl de fanatieke nieuwkomers Mike 2e en Werner 3e op korte afstand volgde met hun teams. Smiddag’s stond het levend bingo op het programma dit spel was een nieuwkomer in het programma en werd geleid door Renee en Charlie, ook hier zag je de fanatisme bij de kinderen naar boven komen en waren ze na dit spel ook aardig uitgeput uiteindelijk was het team van Lars H en Arjan te sterk en kon ook dit team genieten van hun prijs!

In de avond stond de BBQ op het menu mede dankzij Kees en Lars L kon bijna iedereen genieten  van het overheerlijke vlees, ook Imad die zorgde voor het Halal buffet en het vegetarische Buffet was goed bezig om ook deze kinderen een overheerlijke BQQ te verzorgen. Na de BBQ stond het geluidenspel op het programma en zoals elk jaar liggen dan begeleiders verstopt in het bos en maken deze een geluid dit keer was het de variant met de dierengeluiden, zo hadden we onder andere een koe, varken, de kip en de haan en ook lag er een paard in het bos dit spel werd gewonnen door het team van Kelvin en werd op korte afstand het team van Michelle 2e. Na het geluidenspel keerde iedereen terug naar het kamphuis waar de jaarlijkse bingo op het punt stond van beginnen maar voordat deze kon beginnen was er een nieuwkomers quiz voor de nieuwe begeleiders Mike, Imad en Werner en bleek de ene vraag nog lastiger te zijn dan de ander. Dit spel werd helaas voor Werner verloren en kreeg als taak daardoor de taak van de prijshaas (zie fotoalbum) na heel veel bingo ballen viel de bingo en de hoofdprijs was voor Liam, die naar huis ging met een spiksplinternieuwe voetbal gefeliciteerd!! Na de bingo was het al snel rustig om 23.00 lag iedereen op de eigen kamer en om 00.30 was het stil.

De volgende dag begon net zoals de dag er voor om 07.30 want wederom werd er om 08.00 ontbeten. Het aristospel van Arjan stond op het programma dit spel is een vragen spel waar continue maar maximaal 2 spelers per team in het bos aan het zoeken is naar een vraag. Uiteindelijk leverde Rik als eerste alle vragen in maar was het team van Justin de winnaar nadat dit team meerdere vragen goed had en daarmee de strafpunten te niet gedaan deden. Hierna keerde iedereen terug om alle kamers schoon te maken en de tassen te pakken, er werd middag gegeten en vervolgens een speurtocht naar het zwemmeer gedaan die georganiseerd was door Wouter en Werner deze speurtocht werd gewonnen door het team van Imad en zo eindigde daarmee het laatste spel. Iedereen kon lekker gaan zwemmen, wat ook zeker gedaan werd met grote groepen bestormde we het water en werden alle kinderen op tijd het water weer uitgehaald want de bus kwam eraan om ons op te halen richting Gouda. Eenmaal in de bus viel de een na de ander in slaap en konden we met z’n alle terug richting Gouda waar alle kinderen werden opgewacht door papa, mama of opa en oma.

Wij als JOC willen alle kinderen en alle begeleiders bedanken voor hun gezelligheid, inzet en enthousiasme maar ook alle sponsors voor hun bijdrage! Vooral Albert Heijn Bloemendaal hartelijk bedankt voor alles wat gesponsord is en alles wat wij mee gekregen hebben van jullie hierdoor is het kamp een daverend succes geworden!

Alle foto’s van dit kamp staan in het fotoalbum op de site!
Er zijn ook gevonden voorwerpen meegegaan dus voor alle mensen die iets missen kunt u bij de JOC leden terecht om dit op te halen.

JOC