Verslag en foto’s Pupillenkamp 2015

Dag 1: vrijdag 19 juni

Vandaag is het zover, om ongeveer 17:30 gingen we met z’n allen op weg naar Sint Michielsgestel. In de bus was het een dolle boel, er werd veel gesnoept en vooral veel gelachen. Zonder vertragingen zijn we aangekomen bij het kamphuis, waar de koffie klaar stond en waar Lenie, Lars en Tony de voorbereidingen hadden getroffen.

Nadat de kamers verdeeld waren en iedereen zijn/haar spullen op de kamer had gelegd, gingen we op weg naar het bos voor het eerste spel om even de benen los te gooien. Daar hebben we het Douanespel gespeeld en deze is gewonnen door groep 2. Hierna gingen we op zoek naar de meest vreemde dierengeluiden, zoals de Joehoe uil, de Roekieroekie vogel en de gekke koe. Dit spel is gewonnen door de groep van Michelle.

In de bosbungalow hebben we de avond gezellig afgesloten met een broodje knakworst en een gezellig muziekje. Uiteraard werd er volop gedanst en de polonaise gelopen. Om 00:00 zijn de kinderen naar de kamer gegaan, maar het bleef nog lang onrustig….

De foto’s van dag 1 zijn te vinden in het fotoalbum:

http://www.mijnalbum.nl/Album=7VMBLEOC

IMG_7777a

Dag 2: zaterdag 20 juni

Er hoefden deze morgen weinig kinderen wakker gemaakt te worden, want er was weinig geslapen deze nacht. Stil en met kleine oogjes aan het ontbijt, werd het met een lekker zonnetje een mooie dag. Tijs had de leiding over het levend Stratego en levend bingo, er werd fanatiek gespeeld en her en der zelfs vals gespeeld. Bij de F-en-E pupillen was het team onder leiding van Arjan, Onno, Cynthia en Lars H. de sterkste. Bij de D-pupillen werd het een remise, omdat tegelijkertijd elkaars vlaggen werden veroverd. Na een kleine drinkpauze stond het levend Bingo en moesten er bij elkaar getallen voor de bingokaart afgepakt worden.

Na de lunch vertrokken we met de bus naar het subtropisch zwembad in Den Bosch. In het zwembad hadden de kinderen veel waterpret en een aantal konden hun ogen niet meer open houden op de terugreis naar Zonnewende. Na een stevige maaltijd was het tijd voor het Sokkenspel in het bos. In de spannende eindstrijd versloeg het team van Cynthia nipt het team van Ellen. Zoals traditioneel stond de bingo op het programma als afsluiter van de zaterdagavond. Iets anders dan anders, omdat er stil werd gestaan bij het afscheid van Anneke, van de JOC, met de Anneke quiz.

Eenmaal terug bij de slaapkamers werd er om 00:00 uitbundig gezongen voor de jarige Quinty. Al vlug werd het op vele kamers erg stil………………….

De foto’s van dag 2 staan allemaal online!

http://www.mijnalbum.nl/Album=WDWSPZBQ

20150620_213250

Dag 3: zondag 21 juni

En dan is het alweer de laatste dag van het kamp. Met wat meer slaap dan de eerste nacht zaten de pupillen vrolijk aan het ontbijt. Na gezongen te hebben voor de jarige Quinty werd in de ochtend Levend Ganzenbord gespeeld. Tijdens dit spel werd Tony letterlijk ‘in the picture’ gezet (zie de foto’s). Hij gaat afscheid nemen van de J.O.C. Tijdens de lunch kreeg hij een leuke herinnering!
Het team van ‘purser’ Rik bleek dit jaar de gelukkigste in het spel en belandde als eerste op het eindpunt.

Na een kaassoufflé, een stukje fruit en vele boterhammen was iedereen klaar voor de slotactiviteit, het jaarlijkse voetbaltoernooi! De F- en E- pupillen speelden een gezamenlijk toernooi en de MD- en D-pupillen net zo. Met veel doelpuntrijke wedstrijden werd het kamp weer succesvol afgesloten.

Rond 16.45 uur vertrekken we weer richting Gouda! De foto’s zijn weer te vinden in het fotoalbum:

http://www.mijnalbum.nl/Album=H7DG3JRP

IMG_8188