Prima start DONK 2, DONK 2-Den Hoorn 2 1-1

Het gepromoveerde DONK 2 is in de reserve eerste klasse goed uit de startblokken geschoten. Tegen Den Hoorn 2, vooraf al bestempeld als verwachte hoogvlieger, werd het in een wedstrijd met wisselende kansen 1-1.

In de eerste helft hielde de partijen elkaar goed in evenwicht. In de 20ste minuut opende Marco Douma voor DONK de score, 1-0. Tien minuten later stond de 1-1 op het bord.

In de tweede helft vielen er meer kansen te noteren. Binnen een minuut had het zomaar 2-2 kunnen zijn, maar eerst redde de sterke Lars Honkoop bij een uitbraak, terwijl Mo Irezzi seconden later aan de andere kant van het veld een fraaie pass van Lars Honkoop net niet wist te verzilveren.

In de 59ste minuut mocht Marco Douma vrij aanleggen na een goede actie van de sterk ingevallen Jesse Bottinga. De onvermoeibare middenvelder schoof de bal echter net naast.

Den Hoorn’s keeper, eerder al goed bezig bij de kans van Mo Irezzi, onderscheidde zich in de 63ste minuut weer. Na een mooie pass van Mark van Doeland maakte Jesse Bottinga zich schitterend vrij, maar de keeper redde meesterlijk.

In het laatste kwartier was het overleven voor het moegestreden DONK dat heel goed wegkwam bij een reuzenkans van Den Hoorn vanaf de penaltystip.

Toch was het slotakkoord bijna voor DONK. Marco Douma ging er vlak voor het eindsignaal op de rechterflank alleen vandoor. Hij koos voor een schot in plaats van de bal terug te leggen. De bal vloog ruim naast waardoor het 1-1 bleef.

Alhoewel DONK er niet in geslaagd is om zijn jarige elftalleider Kees Vat een driepunter cadeau te doen kan het toch terugzien op een goede seizoensopening in deze zware afdeling.