PIEPJONG DONK VERRAST – Teylingen-DONK 2-2

Door razende reporter Joop Spee.

Een door blessures en een schorsing zwaar gehavend DONK heeft voor een verrassing gezorgd door in Sassenheim met 2-2 gelijk te spelen tegen Teylingen. De piepjonge formatie, met de in de basis debuterende centrale verdedigers Marvin Vat en Jordy de Jong, allebei slechts achttien jaar oud, op de plekken van Werner Overkamp (migraine) en Mike Sluijter (geschorst), leverde een puike teamprestatie. Teylingen mocht het spel maken en trof een compact en goed georganiseerd spelend DONK tegenover zich.

Kort voor rust kwamen de Gouwenaars op een 1-0 voorsprong door een eigen doelpunt van een Teylingen speler. Drie minuten na rust was het echter alweer gelijk en toen Teylingen in de 63ste minuut de 2-1 aantekende leek het pleit beslecht. DONK toonde echter veerkracht. Trainer Edwin Erwich had in deze wedstrijd een gouden hand van wisselen. Hij bracht in de slotfase twee, alweer jonge, krachten in het veld. Wessel Akerboom kwam voor Zakaria Mellah, terwijl Wouter Lubken, die er al een helft bij DONK 2 op had zitten, Marvin Vat mocht aflossen. Juist dit tweetal zorgde voor grote vreugde in de Goudse gelederen. Wessel Akerboom brak goed door en bediende de opgekomen Wouter Lubken. Die zorgde met zijn eerste balcontact voor de gelijkmaker.

Het bleef bij 2-2, een teamprestatie van formaat van DONK.