Overtuigende overwinning DONK 3 uit bij Excelsior ’20 5!! Excelsior ’20 5 – DONK 3 uitslag: 2 – 7

Maart roert nog steeds zijn staart, de ene week 17 graden de andere week weer een ijskoude oostenwind over het veld. Het weer is eigenlijk net als DONK 3, de ene week thuis …tsja wat zal ik zeggen en de andere week uit…. de uitslag spreekt voor zich. Het 1e kwartier was niet echt om over naar huis te schrijven, maar toen DONK 3 éénmaal wist hoe Excelsior te bestrijden was er geen houden meer aan. Een vroege achterstand werd hierdoor in rap tempo omgebouwd naar een flinke voorsprong.

Met The Golden Boy als gelegenheidskeeper werd vandaag afgetrapt tegen een tegenstander waar thuis (uiteraard) van verloren was. Het begin was niet best van de manschappen van Der Kaiser, al vroeg kwam een speler van Excelsior oog in oog te staan met The Golden Boy en die had geen moeite om de voetballer te omspelen en de 1 – 0 in het mandje te deponeren. Eigenlijk heerste The Golden Boy de rest van de wedstrijd in ‘zijn’ zestienmetergebied en was er voor DONK 3 nadat éénmaal de gelijkmaker (Netten) was gevallen geen vuiltje meer aan de lucht. Netten zelf zorgde ook voor de 1 – 2. Een goed uitgevoerde cornervariant, die midweeks nog tot in de puntjes was voorbereid door Der Kaiser, werd vlekkeloos binnen geschoten. Niet veel later zorgde Van der Stad (inmiddels ingevallen voor Menno) met het hoofd (wat zal het pijn gedaan hebben) voor de 1 – 3.

In de 2e helft bleek al snel dat er van Excelsior niets meer te duchten was. De kansen regen zich in rap tempo aaneen. Achtereenvolgens Mijnheer De Boer (goed vrijgekomen bij de 2e paal), Malaka (schuiver in de hoek), Malaka (één op één op de keeper) en Van der Stad (één-tweetje met de keeper) zorgden voor de 1 – 7 voorsprong. Omdat achterin vooral Dessing en Ter Meulen heersten was het langs de kant genieten voor Der Kaiser. Iets waar hij te lang op heeft moeten wachten de laatste weken. Na afloop was hij vooral te spreken over de ‘uitvoering’ die hij, midweeks en met name vlak voor de wedstrijd feilloos had uitgelegd. Hierdoor kon hij weer diverse spelers speelminuten geven, waaronder ook Van Tol. Van Tol had zelfs nog de mogelijkheid om van de 0 af te komen, maar werd hierbij enigszins in de weg gelopen door Malaka. Al met al weer vrolijke gezichten na afloop!!

Volgende week weer een thuiswedstrijd, DONK 3 – Stolwijk 2, aanvang 12.00 uur.

Amada Mia, Amore Mio,

El Pasador