Operatie “Red Fred” geslaagd

Aan het einde van een seizoen wordt traditiegetrouw gepast afscheid genomen van mensen die binnen de selectiebegeleiding hebben aangegeven hun rol te willen beëindigen na jaren trouwe dienst. Dit jaar is dat in Corona-tijd extra lastig uiteraard. Niet voor de selectie van sv DONK, die zowel op als naast het veld getuige heeft gegeven van een hoge mate van creativiteit, betrokkenheid en clubliefde.

Met name het naderende afscheid van onze trouwe sportverzorger Fred Klomp (na 11 jaar bij DONK en daarvoor ook als 27 jaar actief bij vv Zwammerdam) was voor spelers en overige begeleiders na het niet kunnen afmaken van het seizoen een hard gelag. Hoe kunnen we Fred (en Nettie) er van overtuigen dat een afscheid op deze manier eigenlijk niet kan…? Nou gewoon met z’n allen een filmpje maken en iedereen recht vanuit het hart Fred laten toespreken wat een held hij wel niet is !!! Maar hoe kunnen we dat filmpje dan aan hem laten zien waar iedereen bij kan zijn? Nou gewoon met het huren van een groot LedScherm op een oude Hippiebus en die  voor de training het veld op laten rijden !!! En vervolgens zetten we Fred daar voor een volle tribune met spelers en begeleiders op een bankje tegenover. Eens kijken of dat effect heeft? Maar mag dat wel in Corona-tijd? Sport.Gouda was na uitleg bereid daar toestemming voor te verlenen. De voorpret was al bijna onovertroffen al plaatste Frankie Moons nog wel even het filmpje voor een minuut of 10 in de verkeerde groepsapp (waar ook Fred in zit…). Gelukkig kijkt Fred niet zo vaak op z’n telefoon. 

Op zondag 24 mei hebben we voorafgaand aan de training het filmpje – onder toeziend oog van alle spelers, begeleiding, bestuur en media – laten zien aan Fred. Een prachtig eerbetoon en een geweldig mooi staaltje betrokkenheid van spelers en begeleiders in de selectie.

Ik kan u vertellen dat Fred deze blijk van waardering zeer op prijs heeft gesteld en inmiddels heeft laten weten na overleg met het thuisfront er toch nog 1 (nu echt laatste) mooi jaar aan vast te plakken. Operatie “Red Fred” is dus geslaagd !!!

Was Fred de enige die we moesten bedanken. Nee zeker niet. Naast het afscheid van Fred stoppen volgend jaar ook Harry van de Pouw (na 17 jaar keepers trainerschap) en Kees Vat ( na 3,5 jaar leiderschap DONK 2). Ook voor Harry en Kees waren er bedankfilmpjes gemaakt en ook zij mochten die bedankjes zittend op het bankje en kijkend naar het grote Ledscherm in ontvangst nemen. Harry houden we binnen de begeleidingsgroep in een andere rol betrokken (keepers worden volgend jaar getraind door oud 1e-elftal keeper Patrick de Blok). Kees doet echt een stapje terug na eerder ook al jeugdvoorzitter en jeugdleider te zijn geweest. Voor hem wordt het tijd als voetbalvader naar zijn zonen en dochter te kunnen kijken zonder verantwoordelijkheden. Ook voor Harry en Kees geldt; enorm bedankt mannen !!! 

Namens TC en SLC en de gehele selectie- en begeleidingsgroep willen we iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt heel erg bedanken. Fred, Kees en Harry ontvingen naast de filmpjes ook een bos bloemen en een voucher van een van onze subsponsoren Vidocq. Deze actie is naast de inspanningen van spelers en begeleiders verder mogelijk gemaakt door sponsoren Univé, Pieter van Houten en Patrick Akerboom en uiteraard ook Sport.Gouda waarvan wij in Coronatijd toestemming kregen dit eerbetoon te mogen organiseren.  Allemaal enorm bedankt.