OOK MET “FRENKIE” OP DE BANK WEER WINST VOOR DONK 2 DONK 2-CONCORDIA 2 2-0.

Ook met Justin “Frenkie” Vat op de bank deed koploper DONK 2 weer goede zaken. Tegen het goed spelende Concordia 2 bleek Marco Douma met twee prachtige goals weer eens goud waard

Het spel golfde op en neer in de aantrekkelijke eerste helft. Concordia bleek zeker niet van plan zich te verstoppen, maar toonde zich eenmaal in de buurt van het doel van DONK’s keeper Dennis de Vogel weinig productief.

DONK was dreigender. De thuisploeg kreeg in de 12e minuut de eerste mogelijkheid om de score te openen. Concordia’s keeper moest heel ver zijn doel uit om een dieptepass te onderscheppen. De bal kwam bij Jesse Bottinga die onmiddellijk op het lege doel mikte. Een Delftse verdediger was nog net op tijd om zijn ploeg voor onheil te behoeden.

Vier minuten later was het wel raak. De overal opduikende Marco Douma nam een assist van Zakaria Mellah goed aan en scoorde onhoudbaar, 1-0.

In de 34ste minuut was het bijna 2-0. Een geweldige pass van DONK’s rechtsback (wiens naam me naar niet te binnen wil schieten) werd opgepakt door alweer Marco Douma, maar dit keer ging het net mis.

In de blessuretijd van de eerste helft werd Concordia voor het eerst echt gevaarlijk. Keeper Dennis de Vogel was echter paraat.

Na de rust kwam Concordia fel uit de startblokken. Het drong DONK ver terug en omdat de thuisploeg enige tijd de eigen organisatie verwaarloosde werd het spelpeil er niet beter op.

Toch was het DONK (nadat Dennis de Vogel twee lage schoten bekwaam had gestopt) dat het dichtst bij een treffer was. Een uitstekende actie van Imad El Yousfi in het Delftse doelgebied strandde nog net op de keeper.

In de 66ste minuut werden bij DONK Kelvin Vat en Mike Hooft vervangen door Maher en Justin “Frenkie” Vat. Het offensief van Concordia was ondertussen geluwd, mede omdat het uitstekend spelende centrale verdedigingsblok van DONK, Damian van Veen en Lars Honkoop, soms geassisteerd door captain Mark van Oosten, geen kans weggaf.

In de 70ste minuut haalde Marco Douma kiezelhard uit na een goede pass van –alweer- de rechtsback. Zijn schot werd echter met gevaar voor eigen leven gekraakt door het lichaam van een verdediger.

Een kwartier voor tijd had DONK toch nog tegen een zeperd aan kunnen lopen toen Concordia na een overtreding binnen de beruchte lijnen van Maher een zuivere strafschop onthouden werd.

DONK haalde opgelucht adem. Na een goede actie van de onvermoeibare Marco Douma wist Jesse Bottinga in twee pogingen het net niet te vinden.

Met Koen van Leeuwen in de ploeg voor Zakaria Mellah moest DONK in het laatste kwartier toch nog behoorlijk diep gaan om de zege veilig te stellen. In de 86ste minuut vloog een gevaarlijk schot van een Concordia-invaller buiten bereik van Dennis de Vogel maar net naast.

De lange blessuretijd was echter weer voor DONK. Eerst werd de ploeg een penalty onthouden omdat de overigens goed leidende scheidsrechter de bal na een ongeoorloofde attaque op de benen van de altijd dreigende Jesse Bottinga net buiten de zestien meter legde (daarmee was de stand qua onthouden penalty’s weer in evenwicht), maar even later maakte Marco Douma aan alle onzekerheid een einde. De middenvelder had zich weer eens knap vrijgelopen en volgde de aansporing van Joop Bogaard vanaf de tribune, “Vuren Marco!”, direct op. Even later verdween de bal prachtig en onhoudbaar in de kruising.

Al met al een zwaar bevochten, maar verdiende, overwinning van DONK. De komen twee weken zijn cruciaal voor het gepromoveerde DONK in de strijd om de eerste periodetitel. De ploeg staat met nog twee wedstrijden te spelen in punten gelijk met Antibarbari 2, maar heeft wel een duidelijk beter doelsaldo. Antibarbari heeft op papier echter het makkelijkste programma. Voor DONK 2 is het eerst zaak om het sterke VOC 3 aanstaande zondag in Rotterdam aan zijn zegekar te binden.