(Onverdiende) overwinning DONK 3 uit bij Nieuwerkerk!! Nieuwerkerk 4 – DONK 3 uitslag: 1 – 2

DONK 3 had vandaag, vanwege diverse blessures, een gastspeler van DONK 4 ter beschikking. Het gedroomde scenario kwam uiteindelijk uit. Halverwege de 2e helft wist onze Graaf, gelijk gepromoveerd tot Hertog (Jan) de winnende binnen te schieten. Nieuwerkerk had het echter nooit zo ver mogen laten komen, want dat we de rust haalden met slechts een 1 – 0 achterstand mocht een wonder mogen genoemd.

Het begin was gelijk opgaand en de 1e echte grote kans was voor ons. Splijtende pass van de Heij door het centrum, Mijnheer de Boer omspeelt vakkundig de keeper, maar de bal in het lege doel schieten blijft toch een lastige opgave voor de spitsen van DONK 3. Hierna waren we de kwijt kluts en was het alleen nog maar Nieuwerkerk wat de klok sloeg. Het is dat de Bob al heel het seizoen in topvorm verkeerd, want anders was het een kansloze missie geweest. Het moet gezegd ook de aanvallers van Nieuwerkerk kunnen wel een goede spitsen training gebruiken, want als je zo met je kansen omgaat is het logisch dat je onderaan staat.

De Keiz(ijs)er besloot in te grijpen in de rust. Mijnheer de Boer werd vervangen door de Blok en de niet geheel fitte Van der Hoeven door de niet geheel fitte Malaka. Uitgerekend Malaka werd al vroeg in de 2e helft (zwaar) ten val gebracht, waardoor Ter Meulen (overtuigend) kon vonnissen vanaf elf meter. Van Nieuwerkerk was in de 2e helft vreemd genoeg niet veel meer te duchten. Logisch vervolg hiervan was de 1- 2 halverwege de 2e helft. Prachtige pass van Van Meeteren op de diepgaande Roy en die maakt het vakkundig af. Het restant is eigenlijk niet meer noemenswaardig, Nieuwerkerk speelt veelvuldig de lange bal, maar die komt keer op keer in de handen van de Bob terecht. De prima leidende scheidsrechter fluit af en wederom behalen we de volle buit in een uitwedstrijd.

Volgende week komt de koploper op bezoek. DONK 3 – RVC ’33 2, Aanvang 12.00 uur

Amada Mia, Amore Mio,

El Pasador