Onderlinge competitie van start

Afgelopen week is de onderlinge competitie voor teams O12, O18 en O23 weer van start gegaan. Dit jaar wordt deze competitie gespeeld met MSV’19 uit Montfoort en vv Groeneweg uit Zevenhuizen. Een prima set extra wedstrijden om spelers ook in andere samenstellingen dan de normale eigen elftallen en onder hogere weerstand aan het werk te zien.
Op maandag begon het team van DONK O12 in de thuiswedstrijd tegen MSV’19. Ons team staat dit jaar onder leiding van Bas Paap, Kelvin Vat en Jordy de Jong. Deze leeftijdscategorie is dit jaar toegevoegd aan de onderlinge competitie en daarin spelen dus vooral spelertjes die de overstap naar het spelen op een heel veld moeten gaan maken. Het werd een zware wedstrijd voor onze jongens tegen een hele goede tegenstander. Ze hebben echter gestreden voor wat ze waard waren. De uitslag was 4-9 in het voordeel van MSV’19. De volgende wedstrijd tegen vv Groeneweg gaan we het geleerde weer in de praktijk brengen. Dank aan Michiel Dessing voor voor het fluiten van deze wedstrijd.
Eveneens op maandag speelden de teams O18 van DONK en MSV tegen elkaar op ons complex. Het team O18 bestaat uit spelers uit onze JO17 en (eerstejaars) JO19. Marvin Vat neemt samen met Raymond van Tol de begeleiding van dit team voor hun rekening. MSV speelt met hun beide elftallen in deze leeftijdscategorieën in de normale competitie op hoofdklasse niveau en dat was alleen de eerste helft op het veld te zien. Bij rust was de eindstand van 1-4 al bereikt. De tweede helft hebben de jongens van DONK zich van hun beste kant laten zien en meer dan prima weerstand geboden. Dank voor het fluiten gaat uit naar Mike Gelderblom. Ook O18 speelt volgende maand tegen vv Groeneweg.
Tenslotte speelden op dinsdag in Montfoort de teams O23 van MSV’19 en DONK tegen elkaar. Het team van DONK wordt begeleid door Mark Lugthart, Patrick Akerboom en Frank Moons. Het team van MSV’19 bestaat in deze competitie met toestemming van ons en Groeneweg uit spelers van zowel MSV’19 als van buurman (en aankomend fusiepartner) vv Montfoort. vv Montfoort is een ambitieuze en hooggenoteerde zaterdag eersteklasser dus we konden forse weerstand verwachten. In de praktijk bleek dat ook, maar inmiddels hebben we in deze leeftijdscategorie ook bij DONK een sterke spelersgroep weten op te leiden en ontwikkelen. Het team bestond uit spelers van DONK1, DONK 2 en DONK JO19. Het werd een mooie wedstrijd op een hoog tempo. Felle maar sportieve duels volgden elkaar op maar er werd ook prima technisch voetbal op de gladde kunstgrasmat van MSV gelegd. Dergelijke wedstrijden worden we beter van !!! In de eerste helft kwam DONK op voorsprong door een benutte strafschop van Mark van Doeland (goede actie van Jess Bottinga leverde een stevige overtreding bestraft met een strafschop op). Daarna kreeg MSV een aantal kansen maar Dennis Vogel en de mannen voor hem verdedigden met overtuiging onder aanvoering van een sterk centraal duo in Marvin en Issam. In de tweede helft kwam er iets meer ruimte om te voetballen en lieten we ook als DONK zien daar heel aardig mee uit de voeten te kunnen. Beide ploegen kregen mogelijkheden, maar helaas scoorde alleen MSV 10 minuten voor tijd uit een hoekschop de gelijkmaker. Dat was ook de verdiende eindstand.
3 prima extra oefenmomenten zitten er op. Kunnen we verder mee.
Volgende maand spelen de teams van DONK tegen vv Groeneweg;
  • maandag 10 december; DONK O12 – vv Groeneweg O12, 19.00 uur