ONA F1 – DONK F1, uitslag 2-3

Vandaag stond de derby Ona f1 – Donk f1 op het programma. Beide teams hebben alle vier de wedstrijden gewonnen , Ona heeft al 30 maal gescoord en 6 tegengoals en wij hebben 24 maal gescoord en 3 tegengoals dus de teams zullen aan elkaar gewaagd zijn dacht ik al van te voren.

De spanning was voor de wedstrijd vooral te zien bij Arjan de coach en sommige supporters ,onze jongens dartelden voor de wedstrijd vrolijk over het veld en hadden het volste vertrouwen.
Het begin van de wedstrijd liet inderdaad twee teams zien die weinig voor elkaar onderdeden.Ona had een paar behendige spelertjes en een paar flinke jongens achterin.Verder liep er een dametje in het veld die zeker niet voor de jongens onderdeed.

In het begin van de wedstrijd vond ik Donk iets beter samenspelen alleen fysiek hadden ze het moeilijk en er was dus weinig gevaar voor het doel van Ona. Na ongeveer 10 min moest Stijn ( met een lange ij volgens zijn moeder ) redding brengen op een hard afstandsschot wat hij prima deed. Twee kansen voor Donk volgde zonder succes en Isam kon uit een voorzet van Mo net niet scoren.En dan zul je net zien dat een mooie uitbraak van Ona bij ons op de paal belandt en ingetikt kon worden door een spelertje van Ona 1-0 . Donk speelde dus iets beter maar Ona ging rusten met een 1-0 voorsprong.

De tweede helft kregen we twee kansen die er helaas niet ingingen maar Ona counterde goed en kreeg meer grip op de wedstrijd zonder te scoren. En dan zie je het leuke van voetbal,Ona gaf meer druk op onze achterhoede (stijn,divine,tim en denzell) die weer goed hun best deden maar een prachtige uitbraak van Divine die twee man passeerde en fraai scoorde betekende de 1-1. Kort erna gevolgd door een mooi afstand schot van weer Divine die ons de 1-2 bezorgde. Ona probeerde het zeker met een afstandsschot en vier corners achter elkaar maar de stand bleef 1-2 . Weer een counter van Donk waarbij Tim wordt weggestuurd en 1-3 scoort wordt groots gevierd. Toen wilden er meer van ons scoren en Ona kon op 2-3 komen omdat alleen Denzell nog achterin stond en drie man op hem af zag komen de rest van ons stond voor klaar om te scoren haha. Gelukkig was het tijd en de overwinning werd gevierd.

Jongens allemaal een compliment van mij ,allemaal hebben we hard gewerkt en ik heb jullie weer zien groeien tegen een goede en sportieve tegenstander want dat was Ona. Van de week weer trainen allemaal en volgende week zaterdag de volgende wedstrijd.

Marco