ONA D2 – DONK D2 0-4.

Wind en regen houden koploper Donk in Korte Akkeren niet tegen…… .

ONA uit. Deze 2 woorden stonden. De meeste jongens kennen elkaar vanwege school, maar dit jaar stond deze wedstrijd voor de 3e keer genoteerd. Uit 2-3 gewonnen in een mooie bekerpot met een geweldig slot voor Donk (2-1 achter minuten voor tijd, 2-3 gewonnen op doorzettingsvermogen in blessuretijd-), en de eerste competitiewedstrijd, wat een eclatante 8-1 overwinning opleverde, maar met een bittere nasmaak, vanwege verbale bedreigingen aan de scheidsrechter. Overigens prima opgelost in onderling overleg van beide verenigingen en een aangescherpt beleid van de KNVB.

ONA uit dus. Na al vroeg onze benzinemotor te hebben opgehaald bij de plaatselijke BP te Moordrecht, Stef dus, en de trainert Woutert op Donk, werd de uitreis ingezet richting ONA. Dat leverde natuurlijk geen troubles op. Wel werden de apps besproken van de morgen, waar we snel op één lijn zaten om geen jongens van het afgelaste D1 te vragen als 12e man, maar Omar van D3 mee te nemen. Door de vele afgelastingen dit weekeinde zou het kunnen, maar de gedachte : uit eigen kracht voortgebracht, en sterker door strijd bracht onze discussie al snel op de gedachte aan Ajax, ehh, Arjan van Loon, trouwe grensrechter van D2, in meestal baggerweer overigens. Bij de bestuurskamer deelde men ons mede dat 2 jongens van C1 onze wedstrijd een helft gingen fluiten+vlaggen en netjes werden ze voorgesteld. Oude bekende Kevin Blom werden bij het passeren broodnodige tips ingefluisterd voor PSV-Twente en iedere thuiswedstrijd op Zuid, en tevreden werd de gang naar de kleedkamer ingezet.

Aldaar werd geblesseerde speler Hugo verwelkomd, en zijn een aantal zaken besproken die het team aangingen. Kunstgras vandaag, en daar de regen eindelijk geweken was en de tegenstander verrassend fysiek dreigender leek dan andere gelegenheden, kan het verhaal van vorige week bij het vuilnis. We kozen deze maal wind tegen. Na de aftrap togen de ONA spelers ook direct massaal voorwaarts, waar onze spelers ook dienden te wennen aan aanpassingen, daar spelers positioneel een andere plaats hadden of bepaalde spelers hun reservebeurt dienden te vervullen; we spelen tenslotte met 14 !. ONA kwam enkele malen dreigend door het midden door, maar tot grote kansen kwam het niet. Het gevaar zat meer gelegen in het feit dat Donk zich onder de (wind-)druk uit voetbalde, en de achterhoede te ver op de helft van ONA aanwezig was. Prima verlegd, maar een hoge, of harde strakke bal zorgt dan voor countergevaar. Na wat corners over en weer was het toch de rush van Ritchy wat voor de meeste ophef zorgde in de eerste helft : na een solo waar hij 2 man passeerde stormde hij op de keeper af, waarna Ritchy net te laat besloot om te schieten en er een ongelukkige botsing volgde, met het uitvallen van de keeper tot gevolg. De scheidsrechter zagen we twijfelen, maar bij toeval hoorden we op weg naar kleedkamer waarom, we vingen op : moest ik nou een penalty geven of niet ???. Uit Donk perspectief konden we hem geruststellen, wij meenden niet dat dit een penalty moest zijn.

De wind was niet gaan liggen, en we roken onze kansen. Nou niet in de val trappen dat wij met zijn allen naar voren gaan en een countergoal tegen krijgen was de planning. Haha, de vrees kwam goed uit, en slechts door te gehaast schieten van de ONA-jongens kwamen we niet met 1-0 achter, alsmede het feit dat Serge erg zeker was bij de pogingen hem onder vuur te nemen; klasse Serge !.

Na weer wat aanpassingen besloten we om Tom (moet je stoten ?) in de spits te posteren. Balvast, aansluiten en doen !. Het duurde nog geen 4 minuten of het had resultaat, helaas ging de bal net naast. In de 18e minuut werd Jack weggestuurd door Lesley, een handige passeerbeweging om de venijnige linksback gevolgd door een harde lage voorzet in het centrum, en jawel : 0-1 !!!, Giovanni was van buiten naar het midden gekruist en zorgt voor een daverend schot in het dak van het doel voor de openingstreffer. Langs de kant springen aardig wat mensen op, die met een klap weer op kunstgras, of in de plassen (whoehaha !!) landen. Een last valt van ons-, alsmede de spelers af. Achterin roeit Yannick ballen weg, of zijn het Jonah , Maher en Stef die persoonlijke duels winnen, en opkomend voor een goede voortzetting zorgen. Fysiek hebben we plezier aan Omar, die ook keihard werkt op het middenveld. De kansen komen los nu, wanneer Tom zich prima over een bal ontfermt, en Tycho diep stuurt. De laatste 2 verdedigers duiken op Tycho af, die vanaf links op de keeper afkomt. Tom, die een kans ruikt, en er een sprint uitgooit die we nog niet zagen, brult evenals de begeleiding en vele anderen: breed !!!, maar helaas, Tycho knalt tegen de keeper op en iedereen baalt. Maar mensen….dat is een spits. Een bal breed leid in veel gevallen tot meer goals, aan de andere kant beslist zo’n spits een wedstrijd die op slot zit. En zie…., nog geen 2 minuten later krijgt Tycho een afgeslagen bal voor zijn voeten, en ramt de 0-2 binnen.

De wedstrijd is dan beslist. Jack neemt nog eens een corner, en de afgeslagen bal wordt door Lesley op de goal geschoten, goal of niet ?, wij juichen al, en de goed fluitende scheids gaat af op vlaggende grensrechter (ex-scheidsrechter 1e helft-), doelpunt 0-3 !. De jongens van Donk spelen het duel prima uit en ergens onderweg is de bal nog een x in het doel gewaaid (of verslaggever lette niet op, alles mogelijk…), maar met 0-4 verlaten we zeer tevreden het ONA-complex !. De jongens van ONA complimenteren we nog voor de sportieve revanche die ze hebben laten zien vandaag.

Dankzij razende reporter Marvin van de Verf (whoehahaha..) hoorden we al voor de wedstrijd dat concurrent Ommoord met 7-1 gewonnen had van Schoonhoven. Zij spelen nu volgende week thuis tegen Stolwijk, met de wetenschap dat ze 3 punten en 4 goals moeten goed maken op SV Donk D2. Wij kijken gerust mee !.

Opstelling : Serge#Jack#Giovanni#Mike#Tycho#Omar#Ritchy#Lesley#Jeffrey#Maher#Stef#Yannick#Tom#Jonah en Hugo !.