NOCKralingen 1 – DONK 1

Naar aanleiding van de ongeregeldheden die hebben plaats gevonden in de hierboven genoemde wedstrijd is het bestuur zich aan het beraden hoe deze zaak verder af te wikkelen.

De aanleiding van de ongeregeldheden was een vrije trap voor NOCKralingen. Uit deze vrije trap werd via de rebound een doelpunt gescoord door NOCKralingen, waarna spelers van DONK hun beklag deden bij de scheidsrechter en hem verwezen naar de gensrechter die vlagde voor buitenspel.

De scheidsrechter negeerde dit vlagsignaal en gaf doelpunt, waarna DONK-spelers protesteerden tegen dit doelpunt en hierna staakte de scheidsrechter de wedstrijd.

Het DONK-bestuur heeft zich na de wedstrijd al beraden en zal dit vandaag en morgen verder doen, waarna woensdag a.s. er een verklaring moet worden opgestuurd naar de KNVB.

Het DONK-bestuur staat op het standpunt dat wij het belagen van de scheidsrechter op deze wijze afkeuren en hier nadrukkelijk afstand van nemen. Het DONK-bestuur zal de beelden bestuderen en alle betrokkenen van DONK horen om zodoende na hoor en wederhoor een verklaring op te kunnen stellen richting KNVB.

Alle bestuursleden onthouden zich van commentaar en de voorzitter zal als woordvoerder optreden.