Netten heeft het licht gezien (en uitgedaan)!!! DONK 3 – ESTO 3 uitslag: 4 – 2

Of het toeval is laat El Pasador aan de kenners over, maar daags nadat hij zijn 30e verjaardag (op gepaste wijze) had gevierd speelt Netten zijn beste wedstrijd van het seizoen. Iedereen was van tevoren toch wel een beetje angstig, want 95% van het elftal had de avond ervoor een kleine alcoholische versnapering achter de kiezen (behalve BoB, het zal wel in de naam zitten), maar uiteindelijk werd een zwaarbevochten overwinning gehaald op directe concurrent ESTO 3.

DONK 3 begon weer niet goed aan de wedstrijd, binnen luttele minute stonden we alweer op achterstand. Ook dit keer echter konden we door middel van strijd en een aantal mooie aanvallen de rollen weer omdraaien. Vooral omdat de vleugels vandaag op dreef waren, aan de linkerkant Kreek (en later De Jong) en aan de rechterkant Netten. De gelijkmaker kwam vanaf de linkerkant, strakke voorzet op de Blok, die kalm blijft en beheerst de keeper passeert. Niet veel later wederom een voorzet vanaf links, de Blok legt terug en Malaka schiet binnen. Na nog een aantal flinke kansen om zeep te hebben geholpen weet ter Meulen uiteindelijk de 3e , d.m.v. een bekeken vrije trap, binnen te schieten. Onverwachts valt toch weer de aansluitingstreffer aan de andere kant, door slap verdedigen komt ESTO onnodig terug in de wedstrijd. Doordat de grensrechter van ESTO een poepoog had opgelopen bleef het uiteindelijk bij een 3 – 2 ruststand.

In de rust een pittige discussie, ondanks een voorsprong was er geen sprake van tevredenheid. Met de 3 verse krachten en één man minder (Malaka had nog voor rust een onnodige gele kaart opgelopen) werd de 2e helft begonnen. De werklust in de 2e helft gaf uiteindelijk de doorslag. Met vooral Netten als loopwonder, de lapdance had hem kennelijk vleugels gegeven, werd nauwelijks meer iets weggegeven. De tegenstander werd alleen van afstand nog 2x gevaarlijk, maar hier bleef het verder bij. Halverwege de 2e helft viel uiteindelijk het genadeschot voor ESTO. Prachtige voorzet vanaf links door De Jong in 1x op de slof genomen door Malaka, zo zien we het graag! 10 minuten voor tijd nog een publiekswissel voor Netten, waardoor van Tol het slot erop mag gooien. Na afloop werden, niet voor het eerst dit weekend, de kannen weer met tevredenheid besteld.

Door de overwinning heeft er een kleine afscheiding plaatsgevonden op de ranglijst. Vooralsnog hebben VOC 5 en DONK 3 een gaatje geslagen met de grote middenmoot. Volgende week gaan we weer verder met een uitwedstrijd. Haastrecht 3 – DONK 3 aanvang 14.00 uur, Sportpark Wilgenoord.

Amada Mia, Amore Mio,

El Pasador