In Memoriam, Teus van Adrichem (13-10-2019)

Op zondag 13 oktober jl bereikte ons het droeve bericht dat Teus van Adrichem op 69-jarige leefijd, is overleden.

Teus, geboren op 1 januari 1950, werd op 1 september 1992 lid van sv DONK, nadat zijn dochter Christa het jaar daarvoor bij sv DONK was gaan voetballen. Teus woonde in Moordrecht in een woonark(zie foto van de kaart) en omdat Moordrecht geen damesvoetbal had is zijn dochter bij sv DONK gaan voetballen en is Teus later lid geworden van sv DONK. ook dochter Heidi en zoon Robert hebben diverse jaren bij sv DONK gevoetbald.

Teus heeft zich destijds veel ingezet voor het damesvoetbal en ging het damesteam begeleiden en is zelfs lid en voorzitter van de Damescommissie geweest. In die functie heeft hij ook deel uit gemaakt van het bestuur van sv DONK. Naast de vele inspanningen voor het damesvoetbal, heeft Teus zich ook voor de vereniging nuttig gemaakt door als scheidsrechter te willen fungeren, bar- en keukendiensten te willen draaien en bij toernooien de barbeque draaiend te houden met Rinus van der Stad en/of Joop de Jong. Verder organiseerde Teus vele jaren de deelname aan een groot toernooi in Kelpen(Limburg), waar de dames dan 1 a 2 nachten verbleven en altijd een zeer gezellig weekeinde hadden.

Ook regelmatig een potje biljarten vond hij fijn op DONK met o.a. Rinus van der Stad en Harry Brouwers. Helaas is Teus de laatste jaren getroffen door fysieke ongemakken, waardoor hij nog maar zelden op DONK kwam. Nu zijn dochter Heidi weer was gaan voetballen bij de “veterinnen” van sv DONK op de vrijdagavond in een 7 tegen 7 competitie en daardoor weer regelmatig op de vrijdagen kwam trainen, nam Heidi Teus nog wel eens mee om een praatje te hebben op DONK. Zo ook afgelopen vrijdag 11 oktober, waarna zeker voor de mensen die hem vrijdag 11 oktober nog hebben gesproken op zondag 13 oktober het bericht kwam dat Teus toch nog onverwachts is overleden.

Na een lidmaatschap van ruim 25 jaar moeten we helaas definitief afscheid nemen van Teus. Wij wensen zijn vrouw Annie, kinderen, kleinkinderen en de overige familieleden heel veel sterkte toe in deze moeilijke tijd.

De afscheidsdienst wordt gehouden op vrijdag 18 oktober a.s. om 10.00 uur in de aula van de begraafplaats Moordrecht, Middelweg 45a te Moordrecht, waarna aansluitend de begrafenis zal plaats vinden.

Bestuur sv DONK