MOOIE START DONK IN KAMPIOENSPOULE DONK-Voorschoten ’97 3-0

In de jacht op een ticket voor de tweede klasse is DONK in de kampioenspoule gewoon doorgegaan met winnen. De Gouwenaars waren een maatje te groot voor Voorschoten ’97 en namen in de tweede helft ruim afstand. Het werd uiteindelijk 3-0.

DONK, met Issam Aarab voor de afwezige Werner Overkamp, startte overtuigend. Met vlot combinatiespel werd Voorschoten ’97, dat ook niet op volle oorlogssterkte aantrad, in de eerste twintig minuten zwaar onder druk gezet. Dat leek al in de derde minuut te resulteren in de openingstreffer toen Zakaria Mellah een fraaie pass van Rik Bogaard vakkundig afrondde. Tot verbijstering van DONK zag scheidsrechter Aniel Jhamai er op advies van zijn grensrechter buitenspel in.

In de achtste minuut legde DONK alweer een mooie aanval op het tapijt. Sjors van Hanswijk lanceerde Bas Houdijk met een krachtige kopbal. De linkerspits zette Zakaria Mellah in scoringspositie, maar Voorschoten ’97 ontsnapte net ten koste van een corner.

Het technisch superieure DONK bleef doorgaan. Uitstekend voorbereidende werk van Bas Houdijk leidde tot een grote kans voor Edwin Gouw. De gelegenheidsrechterspits wachtte echter te lang waardoor zijn schot nog gekraakt werd.

Ook Tim Houdijk wist in de 20ste minuut het net niet te vinden. Alweer Rik Bogaard manoeuvreerde hem in kansrijke positie, maar het schot van de middenvelder vloog ruim naast.

Het spel van DONK werd hierna slordiger, al kon er in de 24e minuut nog een kans worden genoteerd. Een vrije trap van Edwin Gouw werd door het kopgrage hoofd van Rik Bogaard net niet vol genoeg geraakt.

In de resterende tijd van de eerste helft kreeg Voorschoten ’97 een mogelijkheid en een kans. In de 25ste minuut mocht Thomas van der Veldt vrij voorzetten. Hamidullah Sarmastzada kwam echter net tekort om zijn ploeg op een onverwachte voorsprong te zetten.

Nadat DONK veel te weinig rendement uit een aantal corners had gehaald ontsnapte Radenko Nikic aan Jordy de Jong. Zijn schot belandde echter in het zijnet.

In de tweede helft werd snel duidelijk dat Voorschoten ’97 wat offensiever wilde gaan spelen. Dat zette echter weinig zoden aan de dijk, omdat de defensie van DONK, met het sterke centrale duo Marvin Vat en Issam Aarab voorop, geen enkele kans weggaf.

Aan de andere kant was de sterk spelende Rik Bogaard bijna succesvol. Hij schatte een fraaie pass van Issam Aarab op waarde maar zijn schot naar de verre hoek was net niet hard genoeg om keeper Chris van der Mijn te verschalken.

Na ongeveer een uur spelen maakten de eerste wisselspelers hun opwachting. Bij Voorschoten kwam Justin Aschman in het veld voor Hamidullah Sarmastzada en bij DONK mocht Mo Irezzi Zakaria Mellah aflossen.

In de 67ste minuut was het eindelijk raak. Na een fraaie combinatie reageerde Rik Bogaard alert op een panklare voorzet van Jordy de Jong, 1-0.

De ban was gebroken. In de 70ste minuut mikte Bas Houdijk de bal nog net naast nadat Issam Aarab was doorgebroken, maar een minuut later lag de 2-0 in het mandje. Edwin Gouw pikte de bal op van Mo Irezzi en zette knap voor. Dit keer was Bas Houdijk wel trefzeker, 2-0.

Voorschoten ’97 probeerde met de moed der wanhoop om de aansluitingstreffer te realiseren. Verder dan een kopkansje voor de boomlange spits Thomas van der Veldt, die vrijwel de gehele wedstrijd in de kopduels zijn meerdere moest erkennen in Marvin Vat, kwam de ploeg echter niet.

Met Wessel Akerboom voor Mark van Doeland en Imad El Yousfi voor Edwin Gouw ging DONK op zoek naar meer. Rik Bogaard werd in scoringspositie ter hoogte van de penaltystip in scoringspositie onderuitgehaald, maar de over het algemeen goed leidende scheidsrechter Aniel Jhamai zag er geen strafschop in. Datzelfde overkwam even later Bas Houdijk. De linkerspits nam echter sportief wraak door in de slotminuut voor de 3-0 te zorgen. Een schitterende combinatie die begon bij Rik Bogaard en verder ging bij Mo Irezzi, Imad El Yousfi en Jordy de Jong rondde hij bekwaam af, 3-0.

Voor Voorschoten ’97, dat Timo van Aken had gewisseld voor Jarno van der Born, zat een eretreffer er absoluut niet in. Het bleef bij een dik verdiende 3-0 overwinning voor de thuisclub.

Al met al een mooie start van DONK in deze kampioenspoule. In dit sportieve openingsduel waren er gele kaarten voor Bennie Hogewoning, Timo van Aken en Justin Aschman van Voorschoten ’97.

DONK’s trainer Pieter van Zoest toonde zich content met de zege, al vond hij dat zijn ploeg na de uitstekende openingsfase in het verloop van de eerste helft teveel in het spel van de opponent was meegegaan.

Aanstaande zondag geen wedstrijden in de kampioenspoule. De eerstkomende wedstrijd van DONK is op 10 maart, uit tegen MSV ’19 uit Montfoort.