MOOI DEBUUT DONK 2 IN RESERVE-HOOFDKLASSE GROENEWEG 2-DONK 2 1-2

Ondanks het ontbreken van een flink aantal spelers is DONK 2 erin geslaagd om zijn debuut in de reserve-hoofdklasse glans te geven. In Zevenhuizen werd Groeneweg 2 knap met 1-2 verslagen.

De eerste helft ging gelijk op. In de 25ste minuut doorbrak de rappe Ossie de ban. De watervlugge aanvaller dook plotseling op tussen de keeper en een verdediger en profiteerde slim van deze verdedigingsfout, 0-1.

Groeneweg liet het er niet bij zitten. Het plannetje om een vrije trap snel te nemen en op deze wijze een man vrij voor keeper Dennis de Vogel te zetten viel in duigen doordat Justin Vat het nemen van de vrije trap blokkeerde. Het leverde de DONK-middenvelder een gele kaart op (voor het goede doel, zal hij gedacht hebben).

Even later pakte ook Sjors van Hanswijk een gele kaart.

Groeneweg drong aan en stelde DONK’s keeper Dennis de Vogel tot twee keer toe op de proef. Die liet zich echter niet verrassen en redde beide keren bekwaam.

Groeneweg had het gevoel gekregen dat er wat te halen was. De ploeg startte de tweede helft met een overwicht dat resulteerde in een penalty. DONK protesteerde fel, omdat de overtreding waarvoor gefloten werd juist tegen een DONK-speler zou zijn gemaakt. De scheidsrechter bleef echter onverbiddelijk en even later stond de 1-1 op het scorebord.

Na een kwartier nam DONK het initiatief weer over. Nu was het Groeneweg dat twee gele kaarten incasseerde, de eerste wegens spelbederf (het weggooien van de bal) en de tweede na een te harde tackle. Het zou tot de 90ste minuut duren voordat deze wedstrijd zijn ontknoping kreeg. DONK’s centrale verdediger Damian van Veen verzond een mooie pass op de behendige Ossie. Die kapte eerst een verdediger uit en dribbelde vervolgens onstuitbaar langs de keeper. Even later was de bevrijdende 1-2 een feit. Groot was de ontlading bij DONK 2 dat trots mag zijn op zijn debuut in de reserve-hoofdklasse.