MONSTERSCORE VOOR DONK 2 DONK 2-MSV’71 2 8-1

DONK 2 had zijn zaakjes na de blamerende nederlaag van vorige week weer goed voor elkaar. Met goed voetbal en een uitstekende teamspirit werd MSV’71 met maar liefst 8-1 van de mat gespeeld.

DONK werd in het zadel geholpen door een eigen doelpunt van een tegenstander. Jesse Bottinga en Marco Douma voerden de score hierna op tot 3-0 en in de laatste zes minuten van de eerste helft werd die voorsprong zelfs verdubbeld. Tussen de 2-0 en de 3-0 had DONK’s keeper Dennis de Vogel zich onderscheiden door een goed ingeschoten penalty knap te stoppen.

Vooral de 4-0 was een schoonheid van een doelpunt. Rik Bogaard speelde zich met een lichaamsschijnbeweging knap vrij en lanceerde Jesse Bottinga. De linkerspits zette direct knap voor en bediende Marco Douma op maat. Tegen de kopbal van de spits was geen kruid gewassen.

Twintig seconden later was het bijna 5-0, maar de keeper van MSV’71 redde fabuleus na een inzet van Jesse Bottinga.

Het was uitstel van executie. Nog in diezelfde minuut leverde de sterk spelende Mike Hooft een puike corner af. De opgerukte Wouter Lubken hoefde slechts beleefd binnen te knikken en deed dat dan ook, 5-0.

Ook de 6-0, een minuut later, was een knappe goal. Jesse Bottinga vond de goed vrijgelopen Mo Irezzi en even later was het halve dozijn vol.

De tweede helft begon met een regen van kansen voor DONK. De keeper redde echter twee keer knap op inzetten van Roy van der Graaf en Jesse Bottinga, terwijl kilometervreter Justin Vat in de 64ste minuut zijn hoofd net niet goed tegen de bal kreeg om vlak voor het vijandelijke een voorzet van Rik Bogaard te verzilveren.

De 7-0 in de 69ste minuut was weer een hoogstandje. Een prachtige pass van de gretige Sjors van Hanswijk werd door Mo Irezzi subliem aangenomen. Hij verschalkte een verdediger en de keeper en scoorde beheerst.

Ook de 8-0, een minuut later, was schitterend. Eén keer raken was het devies bij de vloeiende combinatie tussen Mike Hooft, Mo Irezzi en eindstation Roy van der Graaf.

MSV’71 deed in de 71ste minuut nog iets terug. Een vrije trap werd fraai langs de Goudse muur gekruld. Dennis de Vogel was kansloos.

Het bleef bij 8-1. DONK 2 gaat aanstaande zondag op bezoek bij hekkensluiter Velo 2.