In memoriam Rinus van der Stad

Op dinsdag 27 februari bereikte ons het droeve bericht, dat Lid van Verdienste Rinus van der Stad, in de vroege ochtend op 66 jarige leeftijd is overleden.

Rinus, geboren en getogen in de Korte-Akkeren, kwam pas op latere leeftijd in contact met SV DONK, doordat zijn vrouw Teuni en later ook zijn dochter Brenda, kwamen voetballen bij SV DONK. Hij wierp zich op als leider van de dames en heeft het damesvoetbal altijd op een zeer positieve manier gepromoot.

Verder is Rinus heel actief geweest als grensrechter DONK 1, verenigingsscheidsrechter, JOC lid, Jeugdcommissielid, draaide hij vele bardiensten en was hij wedstrijdsecretaris bij de pupillen. Menig twintiger, die als F pupil bij DONK begonnen is, werd ingeschreven als DONK-lid door Rinus. En was je pupil van de week, dan werd je op zondag door Rinus steevast geholpen met omkleden in het trainingspak en kreeg je na afloop een ballon, een oorkonde en niet te vergeten: een zak snoep. Rinus had namelijk zijn eigen laatje op DONK met daarin menig zakje snoep, waarmee hij jong en oud verraste.

Ook is Rinus leider geweest bij de jongste pupillen en was hij leider van Sven van Beek, nu speler in Feyenoord 1.

Samen met Joop de Jong was Rinus jarenlang kampleider op het pupillenkamp, waar zij steevast de bingo organiseerden.  Met de junioren ging hij mee naar de Eurosportring, waar hij probeerde iedereen in het gareel te houden en er op te letten dat er niet te veel alcohol genuttigd werd door de jongste junioren en wist hij de gastvereniging altijd te verblijden met een geschenk van DONK.

Op zaterdagmorgen opende hij de kantine, zette koffie en ging dan het veld op om te keuren. Kon er wel of niet gevoetbald worden? Als het veld te slecht was, pakte hij de telefoon om barpersoneel af te bellen, en om zoveel mogelijk mensen in te lichten. Kortom: een echte wedstrijdsecretaris.

Een aantal jaren terug begon Rinus te kwakkelen met zijn gezondheid en bouwde hij zijn activiteiten bij DONK af. Toen zijn kleindochters gingen voetballen floot hij af en toe nog een wedstrijdje, maar toen zij verhuisden naar Ammerstol, sloot Rinus ook dat boek vanwege fysieke problemen.

De laatste jaren was Rinus, mede door zijn gezondheid, niet veel meer op Donk. Sinds de zomer van 2017, zat hij voor revalidatie in de Ronssehof in Gouda. Eind januari 2018 mocht hij eindelijk naar huis. Twee weken later werd hij erg benauwd en moest opgenomen worden in het ziekenhuis voor een infectie en longontsteking. Hij is tussendoor nog even thuis geweest, maar op vrijdag 23 februari is hij wederom opgenomen in het ziekenhuis met benauwdheidsklachten, waar hij op 27 februari in de vroege ochtend uiteindelijk is overleden.

Bestuur en leden van SV DONK wensen Teuni, Brenda en Hans en Naomi en Sanne en verdere familie en vrienden heel veel sterkte toe voor de komende tijd.

Bestuur sv DONK

De uitvaart van Rinus zal plaatsvinden op dinsdag 6 maart om 11.00 uur op de algemene begraafplaats de IJsselhof. Na afloop is er gelegenheid om de familie te condoleren in de Donkkantine.