In Memoriam, Henny van Oosten(19-10-2017)

Op donderdag 19 oktober jl. bereikte ons het droeve bericht dat Henny van Oosten, na een periode van  ziekte op 64-jarige leefijd, is overleden

Henny, geboren in de Korte-Akkeren en afkomstig uit een Rooms Katholiek gezin werd op 1 juni 1963 lid van SV DONK en is begonnen in de jeugd, waar zijn kwaliteiten al gauw tot uiting kwamen. Henny had talent en dat werd door meerdere mensen gezien. Zo werd hij gescout door Excelsior en toen hij in de A1 voetbalde behaalden ze het kampioenschap. Ook werd hij gevraagd voor het Goudse Jeugdvoetbalteam. Dit team bestond uit de beste A -spelers van de voetbalclubs in district Gouda e/o en werd geleid door o.a. Jan Lubken.

Vanuit de A junioren stoomde Henny direkt door naar ons eerste elftal, waar hij als verdediger de keeper ondersteunde om de 0 voor Donk te bewaren. Hij heeft een flink aantal jaren meegedraaid als selectiespeler en is daarna met zijn voetbalvrienden recreatief gaan voetballen.

In 2013,toen hij de leeftijd van 60 jaar had bereikt heeft hij zijn voetbalschoenen aan de wilgen gehangen.

Naast voetballen droeg Henny ook op een andere manier zijn steentje bij aan de club. Zo is hij een aantal jaren jeugdleider geweest en leider van Donk 2. Ook ondersteunde hij de Technische Commissie met al zijn voetbalervaring en nam in deze functie diverse jaren zitting in het Algemeen Bestuur.

Op zondag was Henny altijd op Donk. Zijn zoon Mark speelt ook in de selectie en Henny kwam steevast kijken bij DONK 1 en 2 maar ook op de zaterdagen bij de B1 en A1 van DONK.

Enkele jaren geleden werd bij Henny ook de gevreesde ziekte geconstateerd. Wonder boven wonder kwam hij dit te boven. Tot vorig jaar zomer. De ziekte was terug gekeerd en Henny gaf aan zijn bestuursfunctie , afgevaardigde TC, bij de algemene ledenvergadering van oktober 2016 officieel neer te leggen.

Na een lidmaatschap van 54 jaar moeten we helaas definitief afscheid nemen van Henny.

Wij wensen zijn vrouw Petra, zonen Sven en Mark en de overige familieleden heel veel sterkte toe.

Bestuur sv DONK