In Memoriam, Ben Frieling

Zaterdagavond 8 oktober 2016 bereikte ons het bericht dat, lid van Verdienste en Erelid, Ben “Ome Ben” Frieling, op 80-jarige leeftijd is overleden na een ziekbed van enkele weken.

Geboren op 1 juni 1936 en in1948 lid geworden van sv DONK dus al 68 jaar lid van onze vereniging. Na zijn actieve voetbalcarrière in de diverse elftallen van sv DONK heeft hij zich ingezet op bestuurlijk gebied. Zo heeft hij o.a. deel uit gemaakt van de seniorencommissie, jeugdcommissie en jubileumcommissie maar is het meest bekend als pupillentrainer.

image006

Na de berichtgeving dat alle wedstrijden van zondag 9 oktober werden afgelast vanwege het overlijden van Ben, zagen we vele reacties voorbij komen van spelers uit lagere elftallen, maar ook uit DONK 1 en 2, dat zij van “Ome Ben” de eerste beginselen van het voetbal kregen aangereikt op de woensdagmiddagen.

Op het complex aan de Sluis, op het gravelveld, wat later met gras werd ingezaaid, maar na 2 maanden een veld van aarde werd. Daarna gaf hij de jongste aanwinsten van de vereniging training in de “bak” op het BMX-Veld, een door trouwe aanhangers van sv DONK gerealiseerd 4 tegen 4 veld met boarding,die achter de tribune was neergelegd.

image005

Door de jaren heen heeft Ben diverse accommodaties en verhuizingen meegemaakt. In 1950 van de Bodegraafse Straatweg naar de D.O.N.K.-straat op het Sluiseiland, en in 2009 naar ons huidige complex aan de Nieuwe DONK-straat waar hij samen met de andere ereleden de eerste steen heeft gelegd.

image002

Ben bleef een zeer sterke band met de jeugd houden en heeft nog tot voor kort de jongste pupillen getraind. En uiteraard kwam hij regelmatig, op zaterdag, bij zijn kleinzoons kijken.

Het jaarlijkse schoolvoetbal organiseren deed hij met net zoveel passie. Op zijn eigen wijze benaderde hij dan scheidsrechters die hem konden helpen om deze dagen tot een succes te maken.

Ben was ook elke jaarvergadering aanwezig om kritische vragen te stellen, met als doel, dat het met sv DONK goed zou blijven gaan.

Als trouw DONK-lid raakten ook zijn naaste familieleden betrokken bij sv DONK. Zijn vrouw Tiny werd barmedewerkster, zoon Joep en dochter Ingrid gingen voetballen en dochter Karin ging oa. bardiensten draaien en is op dit moment secretaris van sv DONK.

Sv DONK verliest in Ben een zeer gewaardeerd Lid van Verdienste, Erelid en een enthousiaste trainer voor de allerkleinsten, maar bovenal een zeer geliefd persoon.

Namens onze vereniging wensen wij zijn vrouw Tiny, zoon Joep en dochters Karin en Ingrid, kleinkinderen, achterkleinkinderen en verdere familie alle kracht toe om dit verlies te verwerken.

Nadere berichtgeving omtrent datum van de uitvaart en condoleance zal op de website worden geplaatst als dit bekend is geworden.