JO19-1 herstelt zich na vorige week, Jodan Boys JO19-2 – DONK JO19-1: 2-5

Na de nederlaag van vorige week tegen Nieuwkoop wist Donk wat zich te doen stond, namelijk winnen. Dit moest gebeuren tegen stadsgenoot Jodan Boys.

DONK begon erg sterk aan de wedstrijd en was van het begin de bovenliggende partij. Dit zorgde ervoor dat Tim Houdijk in de 17e minuut de bal op het hoofd van Mo Yaalou neerlegde. Mo twijfelde niet en kopte goed binnen: 0-1. De felicitaties waren nog niet in ontvangst genomen of het was alweer raak. Sven IJmmegrund zag Bas Houdijk vrij staan en wist de bal keurig in de linkerhoek te plaatsen. Donk speelde met veel overwicht en gaf mede door het sterke centrale duo Jarno Welleman en Toine Verkaik niks weg.

Na de rust kwam Jodan Boys strijdlustiger uit de kleedkamer. Dit resulteerde in enige dreiging, maar het was uiteindelijk DONK die na 56 minuten de 0-3 op het scoreboard wist te zetten. Uit een corner kwam Bas Houdijk boven alles en iedereen uit en kopte de bal achter de Jodan Boys keeper.

Twee minuten later kwam Jodan Boys terug in de wedstrijd door een ongelukkig, maar schitterend eigen doelpunt van Rene Wagenaar: 1-3 (stijf in de winkelhaak). In de 72e minuut zette DONK orde op zaken. Tim lanceerde met een geniale steekpass broer Bas Houdijk. Bas bleef kalm en schoof de bal keurig in de rechterhoek.

Ondertussen waren Badrdin Benali en Jeffrey Oosterwijk van O17 ingevallen. Dit deed niks aan het wedstrijdbeeld. Donk bleef de betere ploeg. Het regende kansen en met name Edwin Gouw was ongelukkig met de sterk spelende keeper van Jodan Boys.

Toen de wedstrijd al gespeeld was zag Sander Aartsen de bal in de 87e minuut in de rechterhoek belanden: 2-4. In de blessuretijd maakte Mo zijn tweede doelpunt na een assist van Suleyman. Eindstand: 2-5.

Een goede wedstrijd van JO19-1. Hopen dat ze deze vorm komende weken weten vast te houden. De laatste 3 wedstrijden van de najaarscompetitie zijn cruciaal om zicht op promotie te houden.

Maandag speelt DONK JO19-1 in de Rijnmond Cup uit tegen DCV JO19-1 om 20:00u.