Interview met Edwin Erwich

Door Desiree Kruijt

Komende zondag staat er voor DONK een belangrijke wedstrijd op het programma, zo niet de belangrijkste wedstrijd van het seizoen tegen de tweedeklasser uit Ridderkerk. Voetbalvereniging Slikkerveer is de tegenstander voor DONK. Aangezien de eerste wedstrijd voor Slikkerveer tegen Excelsior ‘20 reeds verloren is gegaan zal Slikkerveer met niets minder dan de winst genoegen nemen. Voor DONK zal zowel winst als gelijkspel voldoende zijn om promotie naar de tweede klasse af te dwingen.

DONK trainer Edwin Erwich: ,,De wedstrijd leeft enorm binnen de club. Er zijn verschillende supportersacties op touw gezet om het team te ondersteunen.” Ook de jeugdleden van DONK zullen mee doen aan de sfeeracties voor, tijdens en na de wedstrijd. Na de wedstrijd zal een DJ en zanger aanwezig zijn in het clubhuis.
DONK speelt inmiddels weer twee seizoenen in de derde klasse na daarvoor te zijn gedegradeerd uit de tweede klasse. ,,De beleving binnen de spelersgroep is groot om de stap naar de tweede klasse te willen maken. Het gehele team is al weken bezig met deze wedstrijd”.

Er wordt binnen DONK gerekend op de trouwe supportersschare. Volgens Erwich is de thuiswedstrijd van zondag zonder meer een voordeel voor het DONK: ,,Veel teams hebben moeite om op ons complex goed uit de voeten te kunnen, ook de wind kan hier soms een rol in spelen.”

Edwin Erwich heeft zondag de mogelijkheid om zijn eerste hoofdprijs als hoofdtrainer te kunnen realiseren in zijn derde jaar als trainer binnen de senioren. ,,Bij een succesvol resultaat zie ik dit niet als een hoofdprijs voor de trainer maar als prijs van het team, van de gehele selectie en DONK als club. Voor deze wedstrijd hebben we met z’n allen hard gewerkt, zoiets doe je dan ook met een grote groep mensen.”

Slikkerveer zal zondag echter alleen bij winst lijfsbehoud in de tweede klasse kunnen afdwingen. Erwich verwacht dat dit van invloed zal zijn op het spel tussen de twee verenigingen: ,,Slikkerveer zal voor haar laatste kans spelen. Ik verwacht dan ook een team dat zo snel mogelijk een goal wil forceren. Het zal een wedstrijd worden vol strijd en passie waarin wij als één team zullen moeten functioneren.”

Een laatste oproep van Erwich aan alle supporters van DONK is om zondag als twaalfde man massaal achter de ploeg te gaan staan. Het zal namelijk een wedstrijd vol spanning gaan worden.”

De wedstrijd op het complex aan de Nieuwe Donkstraat vangt aan om 14:00 uur. Voorafgaand aan de wedstrijd zal er een voorwedstrijd worden gespeeld tussen DONK E1 en Slikkerveer E1. Graag zien we een grote supportersschare DONK supporters het team aanmoedigen naar de winst.