In Memoriam, Per Lubbers (23-10-2020)

Op vrijdag 23 oktober jl. bereikte ons het droeve bericht dat Per Lubbers, na een periode van ziekte op 64-jarige leeftijd, is overleden.

Per, geboren in de Korte-Akkeren en afkomstig uit een Rooms Katholiek gezin werd op 1 september 1962 lid van sv DONK en is begonnen in de jeugd, waar zijn kwaliteiten als keeper al snel tot uiting kwamen. DONK had echter vele talentvolle keepers en na zijn overstap naar de senioren kwam hij niet direct in het 1e elftal, vanwege oudere keepers, die op dat moment nog de voorkeur kregen in het 1e elftal. Per is ook enkele keren geselecteerd voor het Goudse Elftal, een elftal wat werd samengesteld uit spelers van alle Goudse 1e elftallen.

Per woonde als kind in de Vossiusstraat, een straat waar vele Donkianen woonden en Per was ook een van de mensen die bij de Oud papier inzameling voor DONK in de Vossiusstraat hielp.

Nadat hij afscheid had genomen als keeper bij de selectie ging hij met een grote groep oud selectiespelers in een lager elftal spelen, waar de zondag een hele voetbaldag werd met in de ochtend een wedstrijdje spelen, vervolgens een gezellig biertje drinken, waarbij alle fouten van medespelers uiteraard uitvoerig besproken werden en dan in de middag nog het 1e elftal bekijken. Vanwege schouderproblemen, kon hij het vak van Keeper niet meer uitoefenen, hoewel, als de vaste keeper afwezig was, ging Per er toch wel weer een keer staan. Per werd vanaf dat moment speler, die ook nog menig doelpuntje heeft mee gepikt als spits.

Naast voetballen droeg Per ook op een andere manier zijn steentje bij aan de club. Zo is hij leider geweest van de jeugdgroepen die op kampen gingen, heeft hij diverse jaren in het bestuur gezeten, is hij voorzitter geweest van de damescommissie en Barcommissie en hielp hij mee in de ”rekenkamer” op de sportdagen voor de jeugd en stond hij ook regelmatig achter de bar. Momenteel was Per ook nog lid van de Jubileumcommissie, maar helaas heeft hij de 100e verjaardag van sv DONK op 29 oktober 2020 niet mogen halen. Vanwege al die inspanningen voor onze vereniging werd hij benoemd tot Lid van Verdienste.

Per was altijd nadrukkelijk aanwezig, nam geen blad voor de mond en iedereen mocht zijn mening weten. Per was fanatiek Feijenoord fan en had de laatste jaren altijd een seizoenkaart waar hij met zijn zoon Yick heen ging. Als hij met zijn vrienden een biertje dronk in de kantine en het woord Ajax viel, kon iedereen 10 minuten niets zeggen, omdat Per dan even zijn mening gaf.

Per was getrouwd met Rolien de Korte, die ook diverse jaren bij de DONK-vrouwen heeft gespeeld en samen hebben ze drie kinderen, Bob en Yick voetballen nog steeds bij sv DONK en Casper heeft heel kort in de jeugd van DONK gespeeld en heeft daarna andere hobby’s gevonden.

Ook de laatste jaren, nadat de vreselijke ziekte was geconstateerd, kwam hij elke zaterdag en zondagmiddag even kijken op DONK, Op zaterdag bij de thuiswedstrijden van Yick, op zondag even bij zijn “oude” elftal en als Bob thuis speelde bij Bob, en in de middag even bij DONK 1, dronk een 0.0 biertje en ging dan weer naar huis en tevens was hij op de meeste woensdagavonden altijd aanwezig om met zijn vrienden een potje te darten en een gezellig drankje te doen.

In de laatste tijd heeft hij diverse behandelingen ondergaan, waardoor het soms weer even beter ging, en dan waren er weer wat slechte dagen, maar altijd hield hij hoop tot op het laatst. Nadat er werd verteld dat men in Nederland niets meer kon doen en een uitstapje naar Belgische artsen niet werd wat hij nog hoopte dat het wat zou kunnen gaan worden ging het de laatste weken erg snel achteruit.

Na een lidmaatschap van 58 jaar moeten we helaas definitief afscheid nemen van Per.

Wij wensen zijn vrouw Rolien, zijn zonen Bob, Yick en Casper en de overige familieleden, vrienden en kennissen heel veel sterkte toe in deze moeilijke dagen en komende tijd.

Bestuur sv DONK