HET SPROOKJE VAN DONK IS UIT VICTUS-DONK 2-2, VICTUS wint na strafschoppen

Het is doorgaans buitengewoon moeilijk om in het jaar na een degradatie direct weer te promoveren. DONK leek echter op de goede weg. De Gouwenaars bereikten met een stijgende vorm knap de nacompetitie en moesten de eerste wedstrijd winnen om in de finale van de nacompetitie te komen. Bij verlies was het sprookje uit en dan wel met een slechte afloop.

Vol goede moed trokken spelers en supporters in een bus naar Zevenbergen om daar Victus te bestrijden. Het werd een bloedstollend spannend gevecht met grote kansen over en weer en een voor DONK wrange ontknoping.

De wedstrijd begon 17 minuten te laat omdat Victus 2  zijn nacompetitiewedstrijd moest verlengen en uiteindelijk strafschoppen moest nemen. Het zorgde ervoor dat de spanning alleen maar opliep.

DONK, met Jeffrey Ysselsteyn weer als linksback in de gelederen en met Sjors van Hanswijk weer als linkerspits, had aanvankelijk het beste van het spel. Er kwamen kansen voor Mark van Doeland en Wessel Akerboom, maar de openingstreffer verscheen niet op het scorebord. Ook Virtus verzuimde een goede kans te benutten. Het bleek echter uitstel van executie. Nog in de eerste helft zette Omer Kucuk de thuisploeg op voorsprong.

In de tweede helft leek DONK  orde op zaken te gaan stellen. Jordy de Jong zorgde al snel voor de gelijkmaker en het gejuich was nog amper verstomd of Rik Bogaard tekende voor de 1-2. Diezelfde Rik Bogaard had kort daarna de kans om Virtus de genadeslag toe te brengen. De kans werd echter niet benut.

Het is een aloude voetbalwet dat als je de kansen laat liggen de tegenstander er dan meestal met de volle buit vandoor gaat. Virtus tekende de gelijkmaker aan, 2-2.

DONK’s interim-trainer Patrick Akerboom probeerde met drie wissels het tij te keren. Hij bracht Zakaria Azaay voor Jeffrey Ysselsteyn, Mo Irezzi voor Rik Bogaard en Marco Douma voor Georgio Petridis.

Er viel in de reguliere speeltijd nog een kans te noteren. Die werd echter door Donkiaan Imad El Yousfi gemist.

In de verlenging was de eerste kans voor DONK’s centrale verdediger Marvin Vat. Keeper Rick Luykx bleek echter paraat. Een hard afstandsschot van Wessel Akerboom werkte hij vervolgens over de lat.

In de tweede helft van de verlenging kwam DONK tot drie keer toe goed weg. Virtus wist zich echter geen raad met de vette kansen.

Het bleef bij 2-2, zodat penalty’s de beslissing moesten brengen. DONK mocht als eerste van start gaan. Wessel Akerboom miste echter. Nadat voor DONK Mark van Doeland Zakaria Azaay en keeper Bas van der Eem wel gescoord hadden en Virtus ondertussen nog geen enkele keer had gemist miste voor DONK ook Marvin Vat. Daarmee was het pleit beslecht en gaat Virtus over naar de finale.

Uithuilen en opnieuw beginnen dus voor DONK, dat ondanks deze anticlimax kan terugkijken op een mooi seizoen. De wedstrijd tegen Virtus was tevens de laatste wedstrijd van Georgio Petridis en Bas van der Eem die hun heil volgend jaar elders gaan zoeken. Interim-trainer Patrick Akerboom geeft het stokje over aan Pieter van Zoest.