Het is nog geen “Oost West, Thuis Best” voor DONK 3!! DONK 3 – Excelsior ’20 5 uitslag: 1 – 2

Afgelopen seizoen was het DONK complex nog een onneembare horde (11 gespeeld 33 punten), dit seizoen wil het echter maar niet lukken (3 gespeeld 1 schamel puntje). De wil was er wel vandaag, maar de uitvoering was te vaak ondermaats, waardoor Excelsior ’20  geduldig wachtend op de counter uiteindelijk kon toeslaan.

Het leek erop dat de ziekenboeg, na een weekje rust, weer wat leeg was gestroomd. Al snel moesten we echter Mario weer toevoegen aan het lijstje. Midweeks had hij nog kans gemaakt op de 1e titel van dit seizoen, maar hier werd helaas naast gegrepen. De wissel pakte in dit geval echter positief uit. Vervanger Van der Hoeven had namelijk een splijtende voorzet in huis, waardoor Menno de bal alleen maar richting het doel hoefde te koppen. Dan hoop je dat zijn aanval uit het boekje een bepaalde boost aan het team geeft. Het was echter Excelsior dat hierna ook een pracht aanval in huis had, waardoor de Bob uiteindelijk kansloos werd gelaten.

Het kon beide kanten op in de 2e helft. Excelsior zakte lekker in en gokte op de counter. DONK had veelvuldig de bal, maar miste vandaag de inspiratie. In de counter was het uiteindelijk “Pietertje’ die zijn 1e en waarschijnlijk ook laatste doelpunt van het seizoen maakte. Met zijn tweeën alleen op Bob af, die wist in 1e instantie onheil te voorkomen. Pietertje zag zijn kans schoon, voor een leeg doel riep hij “laat gaan” tegen zijn medespeler, want dit is mijn kans. Helaas was dit scheidsrechter Blom ontgaan, waardoor de 1 – 2 een feit was. DONK 3 probeerde het hierna nog wel, zag tot overmaat van ramp ook topschutter Menno nog uitvallen, maar het wilde niet meer lukken. Hard gewerkt, maar te weinig gevoetbald vandaag. Donderdag weer lekker trainen, want volgende week mogen we weer uit en dat levert gek genoeg dit seizoen de meeste punten op.

Volgende week Nieuwerkerk 4 – DONK 3, Aanvang 10.00 uur Sportpark Dorrestein.

Amada Mia, Amore Mio,

El Pasador