Gouden wissels bezorgen DONK 3 een punt! DONK 3 – Bodegraven 2 uitslag: 3 – 3

De één afgelopen vrijdag de trotse vader geworden van Thijs, de ander voor slechts 25% fit! Tandenknarsend zaten ze de hele wedstrijd op de bank om op het moment dat het nodig was uiteindelijk toe te slaan. Mede hierdoor kon DONK 3 alsnog een punt bijschrijven en de ongeslagen status behouden.

Het begon allemaal minder rooskleurig! Vrijdag hadden we nog 19 spelers ter beschikking en op het moment dat de wedstrijd begon waren dit er nog slechts 14 (waarvan 2 spelers op halve kracht of misschien nog wel minder konden spelen). Desmond , zoals gezegd kersvers vader geworden, werd hierdoor om 11.50 alsnog opgetrommeld om op de bank plaats te nemen. Een beslissing die uiteindelijk niet betreurt werd, maar hierover later meer. De eerste 25 minuten van de 1e helft waren slap en hadden we teveel respect voor de tegenstander. Niet geheel onlogisch stonden we daardoor al met 2 – 0 achter. Enkele gezichten op onweer, paar woordjes over en weer, maar de rug werd gerecht. Mede door het inbrengen van “Capitano” Bazen en stoomlocomotief Van der Hoeven werd er steeds meer druk op de tegenstander uitgeoefend. Foutjes slopen er hierdoor steeds meer in bij Bodegraven en Van der Stad en Bazen konden hier 2x van profiteren. Uiteindelijk bij het rustsignaal de evenwicht dus weer hersteld.

De 2e helft begon eigenlijk weer zoals de 1e, dus het was wederom wachten op een treffer van Bodegraven. De Blok kon dit in 1e instantie, door bliksemsnel op te staan, nog voorkomen, maar uit de hierop volgende corner stonden 4 man te slapen en kon de 2 – 3 van dichtbij worden ingeschoten. Van Golden (kuit) kon niet meer verder en even later was het locomotiefje (na zijn tegenstander 2x het bos te hebben ingestuurd) van Van der Hoeven uitgestoomd. Zoals gezegd kwamen Desmond en Menno voor hun in de plaats. Als een herboren veulen nam Desmond de leiding achterin op zich en was overal op het veld te vinden. Uiteindelijk was hij het die vanaf de rechterkant een splijtende pass gaf richting Menno. Met alle kracht die hij had wist hij zich voorbij de keeper te werpen en met een laatste inspanning ook voorbij de goede kant van de paal. Beide teams wilde nog wel meer, maar wisten beide het net niet meer te vinden. Scheidsrechter Blom (die de kaarten op zak hield) vond het mooi geweest en met een punt op zak konden beide teams aan het welverdiende vocht.

Volgende week wederom een thuiswedstrijd. Hopelijk kan de ziekenboeg leegstromen, zodat De Keiz(ijs)er weer wat meer keuzes tot zijn beschikking heeft. DONK 3 – HWD 3, Aanvang 12.00 uur.

Amada Mia, Amore Mio,

El Pasador