Gouda D3 – DONK D2, uitslag 1-3

Op een goed bespeelbaar, maar hobbelig veld stonden zaterdag de 2 Goudse teams aan de aftrap voor de laatste competitiewedstrijd dit jaar. Gouda na een 6-1 nederlaag bij Olympia in de middenmoot vs de ongeslagen koploper. Uiteraard zijn er dan wat herkenningspunten; ook volgens de coach van Gouda : “die krullebol van ons (soort Felliani, voor de ouderen meer soort Gullit.. ) en dat meisje van jullie kennen elkaar goed, want die zitten bij elkaar in de klas, dat wordt leuk maandag !”. We hebben geen antwoord paraat, maar denken aan de bespreking, waar we geattendeerd zijn door Tycho over hun rechterspits met zijn hattricks, en over ons antwoord daar : “Tycho “al scoort hij er 4 vandaag, wat we nog moeten zien tegen ons team, maar zal Gouda zich niet meer zorgen maken over ons, want we komen over links, over rechts, door het midden en door de lucht !?”.

Al snel wordt er aardig gevoetbald, en is Tycho weg door het midden op weg naar de lange doelman (He, Wouter : is dat soms familie ?, NEE, horen we naast ons. We laten het er maar bij,haha !). Tycho dus, en die plaatst de bal langs de keeper 0-1 !. Dat is mooi, en geeft ook rust aan jongens op andere posities, zoals Giovanni als voorstopper, of Mike, links voorin beginnend. Niet veel later plaatsen Maher en Mike de bal langs wat verdedigers naar Tyco, die op de rand van het strafschopgebied staat, een puntertje (……) en 0-2 !. De wissels Tom/Lesley en Hugo gaan warmlopen om op het kwartier in te vallen. Hugo haakt echter direct af, en Giovanni zoekt zijn oude plaats op, en Lesley komt erin voor Ritchie. Het duurt nog geen paar minuten of de tandem Lesley/Jack vind elkaar, de laatste stuift door richting keeper en deze kan het schot wel keren, maar Tycho staat paraat en 0-3, een onvervalste hattrick !.

Gouda komt er een paar keer uit over de flanken, maar de hoekschoppen leveren weinig op. Daarentegen ziet Tycho 2 x Jack over het hooft, die anders voor de keeper zou staan, en dan valt ons spel een beetje stil. We gaan lopen met de bal, uit de posities lopen en het wordt een kluit. Het duurt dan ook niet lang of na balverlies wordt de rechtsbuiten gelanceerd, Yannick stond 3 meter voor hem en haalt hem niet meer in; met een fraaie boogbal over Serge staat de 1-3 genoteerd, dit blijft het tot de rust.

De tweede helft wordt niet fraai. Gouda dringt aan, maar veel verder dan listig genomen vrije schoppen komt men niet, daar het centraal achterin prima staat vandaag. Ook Stef loopt er weer prima een paar jongens uit. Yannick komt naar de kant met een bebloed shirt (schade viel mee..), en Maher vervangt hem linksachter. Ook dat gaat prima. Hugo heeft nog een actie die met een vreemde frommel op de buitenkant paal eindigt, maar veel weten we niet meer te herinneren aan aardige acties. Het spel is vandaag slordig, wellicht door het veld, maar we nemen de 3 punten mee naar Donk en denken dat anderen hier nog problemen gaan krijgen.

En oh ja !, de krullebol tegen het “meisje” zal op het schoolplein nog besproken worden. Ze maakten alle doelpunten (1-3 !!!).

De verjaardag van “El Capitano”is in de Korte Akkeren nog lang gevierd !!!

Opstelling Donk : Duran/Van Loon/Paap/Van Gennep/Van Delft/Oskam/Van Oosten/De Ruiter/Hariti/Pronk/Hekking/Gibbon/De Jong en Van Berkel.

Zoals verwacht maakten directe achtervolgers SPV (3-2 Stolwijk), en SV Ommoord vandaag geen fouten (2-7 winst bij Spirit), zodat Donk D2 dit kalenderjaar afsluit met een 1e plaats, en 3 punten voorsprong op de achtervolgers. De competitie zal worden vervolgd tegen Schoonhoven, die nu al reeds hun eigen thuisveld afgekeurd zagen vandaag.

Leiders en spelers bedanken eenieder voor de support en wensen U allen Prettige Kerstdagen en een Gelukkig en Gezond 2014 !.