GEHANDICAPT DONK 2 WEER TERUG OP AARDE DONK 2-TOGB 2 2-7

Na de eclatante overwinning van vorige week tegen SJC 2 wist DONK 2 de tweede wedstrijd tegen de reserves van een hoofdklasser minder goed te verteren. De ploeg kreeg voetballes van TOGB 2, een uiterst vaardige mix van oud-eerste-elftalspelers en (piepjonge) talentvolle jeugd. Aan de Nieuwe DONKstraat werd het 2-7.

DONK was zwaar gehandicapt. Het team miste met de onverzettelijke Damian van Veen (gebroken neus) en strateeg Lars Honkoop zijn centrum van de defensie, terwijl ook “wegkapitein” Mark van Oosten niet inzetbaar was.

In de eerste helft werd al snel duidelijk dat DONK een moeilijke wedstrijd tegemoet zou gaan. TOGB sneed in hoog tempo vaardig door de Goudse linies, al was de eerste kans voor Jesse Bottinga van de thuisploeg.

Toen TOGB echter goed op stoom kwam was er echter geen redden meer aan. Via knap combinatievoetbal en met een enorme dreiging vanaf de rechterflank stond het in een oogwenk 0-4. Rugdekking en coaching ontbraken bij DONK en het gemis van de drie sterkhouders deed zich extra voelen.

DONK stribbelde kort voor rust nog wat tegen dankzij een penalty wegens hands. Jesse Bottinga vonniste feilloos, 1-4.

De tweede helft was amper begonnen of de 1-5 lag al weer in de touwen als gevolg van simpel balverlies.

DONK probeerde nog wel de bakens te verzetten, maar als de voorste linie druk zette was de aansluiting daarachter vaak ver te zoeken.

Met Mike Hooft en Kelvin Vat voor Nick Willemsen en Jesse Bottinga kon DONK niet verhinderen dat TOGB de 1-6 aantekende nadat de Goudse defensie voor de zoveelste keer uiteen was gereten.

Met Sven de Wit voor Zakaria Mellah veranderde er nog steeds niets aan het spelbeeld. TOGB bleef jagen en het was aan het goede optreden van doelman Dennis de Vogel te danken dat het voorlopig bij 1-6 bleef.

Toch was de mooiste goal van de wedstrijd voor DONK. Mo Irezzi pikte een verre pas van Kelvin Vat goed op, wipte de bal knap over zijn directe tegenstander heen en nam de bal vervolgens ineens op de slof. Onhoudbaar verdween de bal in de kruising, 2-6.

De doelpuntenmaker zelf bleef na afloop realistisch: “Het was pas een mooie goal geweest als we gewonnen hadden….”

Tien minuten later legde DONK nog een goede aanval op de mat. Rik Bogaard, die de 90 minuten zou vol maken -en dat is goed nieuws- schoot hard op doel, maar er zat nog net een vijandelijk been tussen.

In de 86ste minuut zette TOGB de 2-7 eindstand op het bord.

Al met al een fraaie overwinning voor TOGB. DONK staat weer met beide benen op de grond en zal hopelijk lering trekken uit deze voetballes.

Volgende week gaat de ploeg op bezoek bij DHC 2.