Feyenoord geeft Van Beek vertrouwen met nieuw contract

Feyenoord heeft het contract van Sven van Beek verlengd. De 24-jarige verdediger beschikte over een aflopende verbintenis, maar ligt nu tot medio 2021 vast.

Van Beek speelde tot nu toe 130 officiële wedstrijden in het eerste van Feyenoord, dit seizoen kwam hij tot slechts vier optredens. Ondanks weinig speeltijd in de huidige jaargang wilde Van Beek verlengen. ‘Feyenoord is mijn club, waar ik nog elke dag het beste uit mezelf wil halen’, is de eerste reactie van de centrumverdediger.

‘Het is fijn om ook in een fase waarin je minder speelt op deze manier het vertrouwen te krijgen’, bekent Van Beek op de site van Feyenoord. ‘Ik blijf hard werken en mij ontwikkelen en heb er alle vertrouwen in dat ik er zal staan als mijn kans weer kom.’

Van Beek stond enkele maanden geleden nog in de belangstelling van Fenerbahçe, waar Phillip Cocu toentertijd trainer was. Tot een deal kwam het uiteindelijk niet, de Rotterdamse club verlangde naar verluidt 5,5 miljoen euro. Cocu is inmiddels ontslagen bij de Turkse club.

Technisch directeur Martin van Geel is blij met de contractverlenging van Van Beek. ‘Hij heeft zowel verdedigende als opbouwende kwaliteiten, wat hem als verdediger heel allround maakt. Met het grote aantal wedstrijden dat hij zowel op nationaal als internationaal niveau in de benen heeft, is hij inmiddels één van onze meest ervaren verdedigers.’

 

Bron: ww.vi.nl
Foto: www.instagram.com/svenvanbeek