EVEN VOORSTELLEN… Anton van der Stelt, de nieuwe assistent- trainer van de selectie

Door razende reporter Joop Spee.

Stolwijker Anton van der Stelt is de nieuwe assistent- trainer van de selectie van DONK. Hij volgt Pascal van Driel op die ervoor gekozen heeft om zelf weer te gaan spelen in het dreamteam van DONK (DONK 3).

Alle reden dus om even een gesprek te hebben met de nieuwkomer die als primaire taak krijgt om hoofdtrainer Edwin Erwich te ondersteunen. DONK heeft nadrukkelijk gekozen voor een assistent-trainer met veel ervaring en met de nodige diploma’s op zak. Anton is TC-ll/UEFA-B gediplomeerd en is hoofdtrainer geweest bij o.a. RVC ’33, Bergambacht en Moordrecht. Ook was hij assistent-trainer bij Olympia en bij het Leidse UVS.

Vertel eens iets over jezelf

Mijn naam is Anton van der Stelt. Ik ben 48 jaar en woonachtig in Stolwijk. Ik ben getrouwd en heb een dochter van 5 en een zoon van 9. Die voetbalt bij Stolwijk in de E-tjes. Ik ben negentien jaar hoofdtrainer geweest bij diverse clubs en ook een aantal jaren assistent-trainer. Ik ken dus het klappen van de zweep in beide functies. Op een gegeven moment was het trainerschap moeilijk meer te combineren met mijn werk als zelfstandig ondernemer en met mijn verantwoordelijkheden voor mijn jonge gezin. Wel heb ik drie jaar geleden het prestatievoetbal bij Bergambacht, de club waar ik mijn trainerscarrière begonnen ben, weer op de rails gezet.

Inmiddels ben ik weer in loondienst in de verzekeringswereld en kan ik mij weer wat makkelijker vrij maken.

En toen kwam DONK op je pad?

Dat klopt, maar DONK was eerlijk gezegd niet de enige club. Er waren er nog twee die belangstelling voor mij hadden.

Waarom heb je voor DONK gekozen

Ik kreeg na twee goede gesprekken met Patrick Akerboom wat meer tijd om mijn mind op te maken dan de bij die andere verenigingen. Dat had ik op dat moment even nodig. Bovendien ken ik DONK als een warme familieclub, waar het sociale aspect hoog in het vaandel staat. Het is de uitdaging voor de trainersstaf om binnen dat kader ook nog voor een prestatieklimaat te zorgen.

Wat wordt je belangrijkste taak bij DONK?

Het is de bedoeling dat ik aan de slag ga met de spelers individueel. Daarbij gaat het over de details van het voetbal: Wanneer moet je gaan voetballen, wanneer moet je temporiseren, wanneer moet je de diepte zoeken en wanneer de combinatie? Dat soort dingen. Daarnaast analyseren en observeren tijdens de wedstrijden en die analyses dan doorspreken met de hoofdtrainer en vertalen naar het trainingsveld.

Je zat vandaag voor het eerst op de bank. Hoe is je dat bevallen?

Heel goed Ik heb al weer het nodige gezien waar we mee aan de slag moeten. Ik heb er zin in!

Veel succes, Anton, en dank voor dit gesprek.