EINDELIJK WEER EENS BINGO Concordia – DONK 1-4

Door razende reporter Joop Spee

Vorige week tegen Foreholte scheelde het precies vijf minuten, dit keer liet DONK er geen twijfel over bestaan dat de felbegeerde tweede overwinning van het seizoen toch echt in de pocket terecht zou komen. Met de ongrijpbare en dit keer ook uiterst doelgerichte Imad El Yousfi als man of the match met een hattrick, mag de prestatie van DONK als collectief niet vergeten worden.

Vooraf gaven maar weinig Goudse supporters ook maar een cent voor de kansen van hun ploeg. DONK miste immers maar liefst vier smaakmakers. Niet alleen bleef de geblesseerde aanvoerder Jeffrey Ysselsteyn aan de kant en moest ook de geschorste spelmaker Georgio Petridis toekijken, maar ook het complete centrale verdedigingsblok, Mike Sluijter en Werner Overkamp, was er vandaag niet bij.

Het nieuwe centrale duo, Mark van Doeland en Wouter Lubken vocht voor wat het waard was, terwijl ook Jeffrey van Dam op de zo belangrijke nummer zes positie prima werk afleverde.

Concordia van zijn kant had twee basisspelers op de bank zitten.

Vanaf de aftrap werd duidelijk hoe DONK van plan was de opponent te bestrijden. De ploeg speelde compact en kwam er bij vlagen snel en gevaarlijk uit. Concordia zette daar een verzorgde opbouw tegenover, maar slaagde er niet in om de Goudse defensie ernstig te verontrusten..

In de dertiende minuut kon DONK voor het eerst juichen. Imad El Yousfi schudde een paar tegenstanders van zich af en schoot de bal laag en onbereikbaar voor keeper Laurens Waling tegen de touwen, 0-1.

Vijf minuten later bestrafte scheidsrechter Karagantcheff een te late tackle van Mark van Doeland op de benen van Jochem v.d. Brugge terecht met geel Een kaart met gevolgen, zo zou later blijken.

In de 23ste minuut werd Concordia voor het eerst gevaarlijk Een voorzet van de rappe Wouter Wolf werd door spits Luuk van Nieuwkerk echter naast getikt.

DONK schrok er niet echt van. De actieve Charaf Akoub wurmde zich tussen twee tegenstanders door en probeerde met de rug naar het vijandelijke doel staand een achterwaarts lobje dat echter richting miste.

In het verdere verloop van de eerste helft veranderde er weinig aan het spelbeeld. DONK was met een gekraakt schot van Charaf Akoub nog het dichtst bij een treffer.Verder vielen er gele kaarten te noteren voor de DONK spelers Wouter Lubken en Rik Bogaard, alsmede voor Concordia’s rechtsback Robin van Rijn.

Ook in de tweede helft gaf DONK direct blijk van zijn bedoelingen. Charaf Akoub schoot in de 52ste minuut hard over het vijandelijke doel.

In de 57ste minuut wist Concordia’s nummer 10, Ivo Smits, de snelle Imad El Yousfi alleen nog maar met een bodycheck op te vangen. Het betekende zijn tweede gele prent en dus rood.

Na een uur spelen moest bij DONK de geblesseerd geraakte Wouter Lubken zich laten vervangen door Marvin Vat. Even later kwam Mohammed Jrezzi Rik Bogaard aflossen. Ook Concordia bracht met de pas 16 jarige Maurizio Marinacci, Koen de Vries en later Thomas Bouwer verse krachten in het strijdperk.

In de 66ste minuut was het plotseling weer een numeriek gelijke strijd. Mark van Doeland ontving zijn tweede gele kaart na een onhandige overtreding en kon dus inrukken.

Concordia leek hier moed uit te putten, maar de opleving van de thuisclub was van korte duur. DONK nam het initiatief weer over en de pijlsnelle en superactieve Jeffrey Berlijn schoot de bal maar net over de lat. In diezelfde 72ste minuut soleerde Imad El Yousfi zeer knap naar zijn tweede goal, 0-2.

Begrijpelijkerwijs ging DONK hierna makkelijker voetballen. Een fraaie combinatie tussen Mohammed Jrezzi, Jeffrey Berlijn en Charaf Akoub liep voor Concordia nog net met een sisser af.

Toch bleef het oppassen geblazen voor de Gouwenaars, want amper zestig seconden later kreeg Koen de Vries iets teveel ruimte. De sterke invaller haalde verwoestend uit maar zag zijn schot tot verbijstering van heel Concordia op de paal uiteen spatten.

Het was voor de Delftenaren het signaal om offensiever te gaan spelen. Dat plan liep echter slecht af. In de 82ste minuut ging Mohammed Jrezzi goed door op een pass van Zakaria Mellah om vervolgens beheerst de 0-3 op het scorebord te laten aantekenen.

De sterk ingevallen spits had de smaak direct daarna goed te pakken. Hij toverde een fraaie solo te voorschijn, maar zijn schot verdween net voorlangs.

Het leek er zowaar op dat DONK, met de weer uitstekend keepende Bas van der Eem, deze wedstrijd voor het eerst de nul zou gaan houden. Dat was de Gouwenaars echter niet gegund. De prima spelende Marvin Vat gooide zich met een sliding in de baan van een vlakbij hem afgevuurd schot en kreeg de bal daarbij ongelukkig op de arm. Scheidsrechter Karagantcheff legde de bal op de stip en vonniste wel heel hardvochtig door Marvin Vat ook nog op een gele kaart te trakteren.

Robin van Rijn schoot feilloos raak en wist zo de achterstand tot 1-3 te verkleinen.

Na gele kaarten voor Zakaria Mellah en Mohammed Jrezzi was het laatste woord toch weer voor DONK. Mohammed Jrezzi stuurde Imad El Yousfi met een fraaie pass de diepte in. De topschutter van vandaag ging alleen op de keeper af en rondde koel en beheerst af, 1-4. Brian Erwich, de zoon van …,  maakte zijn debuut in de slotminuten als linkerspits

Al met al een mooie overwinning voor een voor elke meter strijdend DONK. Dat blijft naar meer smaken!

De voetbalhumor aan het adres van de absente vaste krachten was natuurlijk niet van de lucht. Die komen er niet meer in, dat is duidelijk……

Aanstaande zondag ontvangt DONK het Roelofarendsveense ROAC. In de heenwedstrijd werd een beschamende 6-1 nederlaag geleden. Er is dus het nodige goed te maken.