DONK WINT EN HOUDT DE NUL DONK – ROAC 1-0

Door razende reporter Joop Spee

Het is beslist geen eenvoudige missie die DONK’s trainer Edwin Erwich zijn mannen heeft voorgehouden: volle bak met elkaar en voor elkaar in de laatste zes wedstrijden van het seizoen om zo de gehate laatste plaats achter zich te laten. De peptalk van de trainer ging er bij de spelers in als Gods woord in een ouderling. Na de zwaarbevochten overwinning op ROAC (1-0), waarmee revanche werd genomen voor de smadelijke 6-1 nederlaag in Roelofarendsveen, is de oogst van de laatste drie wedstrijden zeven punten.

DONK trad bijna weer op volle oorlogssterkte aan. Jeffrey Ysselsteyn was echter nog niet fit genoeg voor een volle wedstrijd, zodat Jeffrey van Dam weer acte de presence mocht geven. Op de bank troffen we verder, naast doelman Mike Gelderblom, Ralph Tol, Mark van Doeland en…..zowaar good old Jeroen de Jong aan. De veteraan was uit de mottenballen van kampioen DONK 3 gehaald en zorgde met zijn rentree op het wedstrijdformulier van DONK 1 voor een heus Heintje Davids effect.

Al direct vanaf de aftrap werd duidelijk dat beide teams volledig doordrongen waren van het belang van deze wedstrijd. Er werd fel maar sportief voor elke bal gestreden. De meeste duels speelden zich op het middenveld af. Grote kansen bleven in het eerste bedrijf dan ook uit, al was ROAC de ploeg die voor de meeste dreiging zorgde. De defensie van DONK, weer geleid door het duo Werner Overkamp en Mike Sluijter, gaf echter geen krimp, zodat er voor keeper Bas van der Eem niet al te veel werk aan de winkel was.

Ik heb het al zo vaak gezegd: geen helft is hetzelfde. Dat bleek ook nu weer het geval. DONK begon, in de wetenschap dat de ploeg moest winnen, meer initiatief te vertonen en legde een paar goede aanvallen op de kunstgrasmat. De mooiste daarvan was die over links in de 52ste minuut. Vanaf de middenlijn lanceerde Imad El Yousfi (sinds afgelopen week een bekende Nederlander in Gouda en omstreken) met een goede pass Charaf Akoub. De linkerspits zette loepzuiver voor op de inkomende Georgio Petridis die de bal schitterend en keihard langs keeper Bob Brugman tegen de touwen joeg, 1-0. Een aanval uit het boekje.

Vanaf dat moment probeerde DONK de wedstrijd te controleren. Dat lukte ten koste van een hoop energie uitstekend. Vanuit de omschakeling waren er zelfs mogelijkheden om de voorsprong te vergroten via Werner Overkamp, Rik Bogaard, Charaf Akoub en Imad El Yousfi. De bevrijdende 2-0 bleef echter uit.

Toen DONK langzaam maar zeker leek te moeten gaan buigen voor de druk van ROAC bleek maar weer eens het belang van een brede selectie en dus een goede bank. Met de inbreng van Jeffrey Ysselsteyn, Jeroen de Jong en Ralph Tol voor de moegestreden middenvelders Jeffrey van Dam, Zakaria Mellah en Georgio Petridis kwam er weer wat verse strijdlust, rust aan de bal en nieuw loopvermogen in het team van DONK.

Slechts een schamele kans gaf de defensie van DONK weg in de 85ste minuut. De trouwe DONK-aanhang hield de adem in: Zou het dan toch weer misgaan in de slotfase? Tot opluchting van iedereen die de Gouwenaars een warm hart toedraagt schoot ROAC’s linkerspits echter over het doel van Bas van der Eem. Het bleef bij een zwaarbevochten maar verdiende 1-0 overwinning die uitbundig werd gevierd. Dat daarbij voor het eerst in dit seizoen de 0 werd gehouden was de kers op de taart.

Met de inhaalwedstrijd op tweede paasdag bij Groeneweg nog tegoed staat DONK nu nog maar drie punten achter op Meerburg en vier op DOSR. Dat de match bij Groeneweg weer van levensbelang is staat buiten kijf!