DONK WEET WEER WAT VERLIEZEN IS MSV’19-DONK 3-1

DONK is in deze competitie tegen zijn tweede nederlaag opgelopen. De ploeg speelde zijn slechtste wedstrijd onder het bewind van trainer Pieter van Zoest en werd in Montfoort vooral op instelling en duelkracht afgetroefd. Het werd uiteindelijk een dik verdiende 3-1 overwinning voor MSV’19 dat in Timo Bakker, die goed was voor alle doelpunten van de thuisclub, zijn man of the match had.

Het werd al snel duidelijk dat het deze middag, onder erbarmelijke omstandigheden, geen halleluja voor DONK zou worden. Niet alleen maakte de wind het de bezoekers onmogelijk om het  vertrouwde spelletje te spelen, maar ook raakte captain Rik Bogaard al snel geblesseerd. Terwijl hij verzorgd werd aan de zijlijn profiteerde MSV ’19 van de verwarring aan Goudse zijde. In de vijfde minuut ging DONK’s middenvelder Tim Houdijk in de buurt van het eigen strafschopgebied in de fout. Hij trachtte Timo Bakker uit te spelen, maar dat mislukte jammerlijk. De Montfoortse nummer 10 profiteerde dankbaar van het buitenkansje en scoorde beheerst de 1-0.

Voor DONK en vooral ook voor Tim Houdijk was het een opluchting dat een vrije trap van Mark van Doeland in het doelgebied van MSV’19 zomaar voor zijn voeten plofte. Met een intikker bracht hij de score weer in evenwicht, 1-1.

Het gaf DONK geen nieuwe energie. Op het middenveld werden vrijwel alle duels verloren, liep Rik Bogaard op halve kracht rond en begon de frustratie over het feit dat het niet mogelijk bleek om het eigen spelletje te spelen toe te slaan. Het was dan ook geen verrassing dat MSV ’19 in de 29ste minuut de leiding nam en alweer gebeurde dat toen Rik Bogaard een bal keihard tegen het hoofd kreeg en niet verder kon spelen. Nog voordat invaller Edwin Gouw in het veld was gekomen dook Timo Bakker met een voortreffelijke loopactie prachtig in een gat om vervolgens keeper Dennis de Vogel kansloos te laten, 2-1.

Zes minuten later was het bijna 3-1. Spits Jort van Geffen liep zich knap vrij, schoot goed in, maar stuitte op de voet van Dennis de Vogel.

DONK ontworstelde zich langzamerhand iets aan de malaise. In de 40ste minuut was de ploeg dichtbij de gelijkmaker na een knappe combinatie tussen de broers Bas en Tim Houdijk. Het was Bas die de trekker overhaalde, maar zijn schuiver werd gepareerd door de voet van keeper Wesley Oostrom. Verder dan drie corners kwam DONK in de eerste helft echter niet.

Kort voor rust was er nog geel voor Jort van Geffen.

DONK kwam in de tweede helft met Werner Overkamp voor Mark van Doeland binnen de lijnen. Issam Aarab verhuisde naar het middenveld.

De bezoekers zullen ongetwijfeld grootse plannen hebben gehad toen ze uit de kleedkamer kwamen. Die vielen echter al na een paar minuten in duigen. Slordig wegwerken van Marvin Vat bood Timo Bakker ruim baan om zijn derde doelpunt te scoren, 3-1.

DONK was even aangeslagen. Marvin Vat kwam met een gele kaart redelijk goed weg toen hij een doorgebroken speler neerlegde. Dat dit erg ver van het doel gebeurde zal voor de prima leidende scheidsrechter Ricardo Mulder aanleiding zijn geweest om geen zwaardere sanctie toe te passen. Uit de vrije trap van Timo Bakker kopte de opgerukte Lars van den Berg net naast.

MSV ’19 moest daarna gas terugnemen. DONK kreeg weliswaar de overhand, maar overtuigend was het allemaal niet. De bezoekers kregen een extra knauw toen Jordy de Jong, die in de eerste helft veel te weinig was aangespeeld, de wedstrijd met een knieblessure moest verlaten. Mo Irezzi verving hem en deed dat overigens, net als de eerder ingevallen Werner Overkamp, niet onverdienstelijk.

Corners waren er genoeg voor DONK, maar de defensie van MSV’19, onder leiding van de soevereine Hugo Peters, gaf geen krimp.

Kort nadat bij MSV’19 Robin Stokman vervangen was door Bart Vianen ontsnapte thuisspeler Water Scholman aan een rode kaart toen hij Zakaria Mellah een beuk gaf. Scheidsrechter Ricardo Mulder liet ook hier genade voor recht gelden.

Terwijl DONK, zij het met niet al te veel overtuiging, aandrong moest de ploeg voortdurend alert blijven op gevaarlijke tegenstoten van MSV’19. Zo was Bart Vianen na een slim passje van Timo Bakker dichtbij een doelpunt. Dennis de Vogel wist het gevaar echter te bezweren.

Met Hobie Gras voor de moegestreden Istvan Jankovitsj koesterde MSV’19 de voorsprong. Dat ging redelijk gemakkelijk. DONK kreeg nauwelijks kansen. Een enorme knal van Zakaria Mellah, die kort daarvoor tegen een gele kaart was aangelopen, werd gekraakt.

MSV’19 bleef loeren op zijn kansen. Bart Vianen tikte over na een vrije trap van Timo Bakker en een verdwaalde bal belandde zomaar bovenop de lat.

MSV’s trainer Ronald Verkuijl sprak in de slotfase zijn laatste wissel aan. Sander Stokman kwam Mark Kemp aflossen. De eindzege werd vervolgens zonder al te veel moeite over de streep getrokken. DONK had de score in de laatste minuut van de blessuretijd nog een draaglijker aanzien kunnen geven, maar na een van de weinige goede Goudse aanvallen werd een kansrijke situatie slecht uitgespeeld. Het bleef bij een verdiende 3-1 overwinning voor MSV’19.

Uithuilen en opnieuw beginnen dus voor DONK dat aanstaande zondag op bezoek gaat bij Slikkerveer. In de eerste seizoenshelft leed DONK thuis tegen Slikkerveer zijn enige nederlaag.