Donk walst over NOC Kralingen heen, DONK-NOC KRALINGEN 7-1

Er scheen een laat herfstzonnetje aan de Nieuwe DONKstraat. Het leek echter wel de voorjaarszon en het moment dat de veulens voor het eerst weer losgelaten worden in de wei. Zo dartel sneed DONK vooral in de eerste helft door de defensie van de Rotterdammers. Dat het uiteindelijk geen monsterscore werd maar slechts 7-1 was te wijten aan een slordige periode van ruim twintig minuten na het rustsignaal. Man of the match werd Zakaria Mellah die maar liefst vijf keer de trekker met succes overhaalde.

DONK startte zonder Charaf Akoub (ziek) en Jeffrey van Dam (ingescheurde enkelband). Edwin Gouw kon na wekenlang blessureleed gelukkig weer op de bank plaatsnemen.

NOC Kralingen van zijn kant miste zijn complete middenveld.

DONK kwam wervelend uit de startblokken en het was een wonder dat NOC Kralingen het eerste kwartier schadevrij doorkwam. Het bleef voorlopig bij kansen voor Mark van Doeland (vrije trap binnen de zestien na een foute terugspeelbal, Zakaria Mellah en Marvin Vat.

In de 21ste minuut zette Mark van Doeland fel druk op de vijandelijke defensie. Zijn storende werk werd beloond waarna hij Zakaria Mellah op maat bediende. De spits had geen moeite om keeper Micha Tielemans te verschalken, 0-1.

Eén minuut later combineerden de broers Bas en Tim Houdijk onnavolgbaar het strafschopgebied binnen. Zakaria Mellah werd bediend en alweer profiteerde hij dankbaar, 2-0.

In de 24e minuut lanceerde Sjors van Hanswijk met een schitterende pass Zakaria Mellah die uiterst trefzeker binnen drie minuten een onvervalste hattrick op zijn naam schreef, 3-0.

Het bleef kansen regenen voor DONK. Bas Houdijk knalde, vlak voor het doel staand, hoog over, een poeier van Mark van Doeland werd nog net geblokt, een kopbal van de opgerukte Marvin Vat vloog centimeters naast en een schot van Bas Houdijk werd door de keeper knap verwerkt.

In de 41ste minuut kreeg Bas Houdijk loon naar werken. Hij kreeg een schietkans en schoot de bal dit keer snoeihard tegen de touwen, 4-0.

De laatste minuten voor rust lieten doldwaze taferelen zien. Jordy de Jong knalde tegen de lat en Zakaria Mellah en Sjors van Hanswijk stuitten op de voet van keeper Micha Tielemans. Ook Tim Houdijk slaagde er in kansrijke positie niet in om de doelman te passeren.

Werner Overkamp schoot een vrije trap kiezelhard tegen de paal.

NOC Kralingen, dat in de 32ste minuut de geblesseerd geraakte Tarik Tahtah had moeten wisselen voor Sander Hazebroek, kwam pas in de 48ste minuut tot zijn eerste doelpoging. Aanvoerder Dennis van Linschoten kopte echter ruim over het doel van Dennis de Vogel.

De ploegen gingen rusten bij 4-0, een stand waarmee NOC Kralingen dik tevreden mocht zijn.

De toeschouwers van de thuisclub maakten zich bij het begin van de tweede helft op voor een schuttersfeest. Dat viel echter tegen. NOC Kralingen, met Jaime da Silva Mendes en Jack Geurtsen in de ploeg voor Driss Boutahar en Shane van Meggelen, was met aanvallende bedoelingen uit de kleedkamer gekomen en zocht, met de wind mee, zijn heil vaak in lange ballen. DONK ging daar aanvankelijk niet goed mee om. De ploeg vergat te voetballen en verviel in slordig spel.

Toch was het niet de lange bal waaruit de tegentreffer in de 49ste minuut viel. Na een fraaie combinatie scoorde Jaime da Silva Mendes beheerst de 4-1.

Pas na een minuut of twintig hervond DONK zijn ritme van het eerste bedrijf weer. Plotseling begonnen de combinaties weer te lopen. In de 69ste minuut was Zakaria Mellah weer eens het eindstation van fraai samenspel tussen Imad El Yousfi, Jordy de Jong en Bas Houdijk. De spits hield het hoofd koel en tekende voor zijn vierde treffer, 5-1.

Hierna was het weer DONK dat de klok sloeg. De machine, met Edwin Gouw op de plaats van Tim Houdijk, ging weer op volle toeren draaien. In een minuten durende belegering konden kansen worden genoteerd voor Werner Overkamp (zijn vrije trap kon nog net tot corner worden verwerkt), Marvin Vat ( kopbal na assist van Werner Overkamp fraai gered door keeper Micha Tielemans) en Rik Bogaard (schot ruim over).

In de 81ste minuut was het echter weer raak. Een mooie pass van Rik Bogaard zette Zakaria Mellah vrij voor de keeper. Die wist echter met de voet redding te brengen. Bas Houdijk was echter alert en knalde de rebound onbarmhartig binnen, 6-1.

De koek was nog niet op. Twee minuten later sneden Edwin Gouw en Bas Houdijk als een mes door de boter. Weer was het eindstation de altijd aanspeelbare Zakaria Mellah. Hij tekende met zijn vijfde treffer voor de 7-1.

Bas Houdijk mocht hierna gaan douchen. Hij werd vervangen door de rappe Suleyman.

Vijf minuten voor tijd werd een schot van Rik Bogaard geblokt, waarna de Goudse captain zich geblesseerd moest laten vervangen door Justin Vat.

Nadat Edwin Gouw hard naast had geschoten floot de goed leidende scheidsrechter Mark Vogelenzang voor het einde.

Door deze eclatante zege blijft DONK  tweede achter FC IJsselmonde. Aanstaande zondag ontvangt de ploeg het bescheiden geklasseerde Wanica Star.