DONK VERZUIMT DE TREKKER OVER TE HALEN DONK-DOSR 2-2

Door razende reporter Joop Spee

Ruim vijfenzeventig minuten lang leek er geen vuiltje aan de lucht voor een oppermachtig DONK in het duel in de kelder van de tweede klasse tegen DOSR uit Roelofarendsveen. Toen de thuisploeg echter verzuimde om de genadeklap uit te delen ging het in de slotfase toch nog mis en kon na 96 minuten voetbal al weer het zoveelste gelijke spel worden genoteerd, 2-2.

DONK ging van start met Mohammed Jrezzi weer eens in de basis en met Ralph Tol en Hudaifa El Harti op de bank. Jeffrey Berlijn was naar zijn vertrouwde rechtsachter plaats teruggekeerd, terwijl Mark van Doeland weer linksback was.

Het eerste plaagstootje was voor de bezoekers na balverlies van Rik Bogaard. Sow Alagie kopte echter ruim over het doel van Bas van der Eem.

Hierna nam DONK het initiatief over. Het leidde tot een flink aantal corners die steeds weer een eenvoudige prooi werden voor de boomlange verdedigers van DOSR. In de tiende minuut werd DONK voor het eerst echt gevaarlijk. Spits Mohammed Jrezzi zag zijn lage schot echter gestopt worden door keeper Mike van Vliet.

In de 18e minuut werd het overigens zeer sportieve duel ontsierd door een zware blessure van DOSR-speler Sow Alagie na een ongelukkig duel met Werner Overkamp. De pechvogel moest zich laten vervangen door Jordi van Klink.

Zes minuten later slingerde de veelvuldig goed opstomende Jeffrey Berlijn met zijn linkervoet de eerste echt bruikbare voorzet voor het doel van DOSR. Charaf Akoub werd bij zijn doelpoging onreglementair gestuit door een verdediger en scheidsrechter Van Genderen wees resoluut naar de stip. Rik Bogaard vonniste feilloos, 1-0.

DONK bleef hierna de bovenliggende partij, terwijl DOSR zonder al te veel overtuiging opereerde. Na een half uur was een schot van middenvelder Guido van der Meer, dat naast vloog de enige speldenprik van de bezoekers. De Goudse defensie, met Mike Sluijter aan het hoofd, had weinig moeite om de schaarse aanvallen van de Roelofarendsveners in de kiem te smoren. Wel liep de met volle inzet spelende centrale verdediger tegen een gele kaart aan na een overtreding op Mauro Wesselman.

De tweede helft was nog geen vier minuten oud toen Charaf Akoub een crosspass verzond in de voeten van Dave Tol. Diens voorzet werd slecht weggewerkt door de defensie van DOSR. Mohammed Jrezzi was er als de kippen bij en scoorde met een hard diagonaal schot de dik verdiende 2-0.

DONK legde hierna een aantal uitstekende aanvallen op de mat, maar kreeg DOSR niet definitief op de knieen. Aan de andere kant was DOSR plotseling dicht bij de aansluitingstreffer. Captain Mark van Diemen verzond een vrije trap door het hart van de DONK defensie. Bram Reijnders kopte fraai in, maar Bas van der Eem tikte de bal met een miraculeuze redding uit de bovenhoek.

Hierna was het tijd voor een paar wissels. Eerst liep de verzorgd spelende Mark van Doeland tegen een ongelukkige enkelblessure op. Hij moest zich laten vervangen door Hudaifa El Harti. Bij DOSR kwam Julian Dobbe in het veld voor Jordi van Klink.

Langzaam maar zeker kroop DOSR hierna wat meer uit zijn schulp. In de 70ste minuut kopte Jeroen Disseldorp net naast het Goudse doel.

Maar toch was het DONK dat de wedstrijd in de 73ste minuut had moeten beslissen. Mohammed Jrezzi zette met een uitstekende pass Charaf Akoub vrij voor de keeper. De flankaanvaller had de bevrijdende 3-0 op de schoen maar zag tot ontsteltenis van DONK dat keeper Mike van Vliet zijn inzet uit de hoek tikte.

Het was duidelijk dat DOSR hier moed uit putte. De bezoekers gooiden alle schroom van zich af en wierpen hun imposante luchtmacht in de strijd. De DONK-aanhang vroeg zich af wat voor wondervoedsel de kinderen uit Roelofarendsveen te eten krijgen, want zoveel lengte bij een tegenstander waren ze nog nooit tegengekomen.

Twee minuten nadat DONK de wedstrijd definitief in het slot had kunnen gooien gaf DOSR aanvoerder Mark van Diemen het eerste waarschuwingsschot. Zijn vrije trap van een meter of twintig vloog maar net naast.

Beide ploegen wisselden hierop opnieuw. Bij DOSR kwam Tom van Vliet Luc van der Lem vervangen, terwijl bij DONK Ralph Tol Mo Jrezzi afloste.

DONK was hierop door toedoen van Ralph Tol en de opgerukte Mike Sluijter direct gevaarlijk, maar DOSR kwam met de schrik vrij. Toch werd steeds duidelijker dat DONK onrustiger werd. De ploeg hinkte een beetje op twee gedachten: vol doorgaan in de zoektocht naar de 3-0 of consolideren. De irritaties namen toe en dat kostte Rik Bogaard een gele kaart.

Wat de DONK aanhang vreesde gebeurde in de 81ste minuut. Jeroen Disseldorp tekende met een kopbal voor de aansluitingstreffer, 2-1.

DONK sputterde nog even tegen met een schot van Ralph Tol in het zijnet en met een net naast vliegend schot van de voor Rik Bogaard ingevallen Luxman Logathasan op aangeven van de goed spelende Zakaria Mellah.

Hierna gaf DONK de wedstrijd volledig uit handen. Er waren gele kaarten voor Werner Overkamp en Dave Tol. In de 94ste minuut sloeg het noodlot toe voor de thuisclub. Mark van Diemen volleerde onhoudbaar raak, 2-2. Beide ploegen probeerden hierna nog een paar minuten van alles om de overwinning te forceren, maar het bleef bij 2-2 in dit sportieve door scheidsrechter Van Genderen uitstekend geleide duel.

Al met al een kater van reuzenformaat voor DONK dat nog steeds niet van de gehate laatste plaats is los gekomen. In de wetenschap dat de overige uitslagen in de afdeling over het algemeen vrij gunstig uitvielen is er echter nog niets verloren. Aan trainer Edwin Erwich en zijn staf de schone taak om de ploeg na deze deceptie weer op de rails te krijgen.

Aanstaande zondag speelt DONK weer thuis, tegen Delft.