DONK TENONDER IN STRIJD OM DE TWEEDE PLAATS DONK-Antibarbari 0-1

In een vooral kansarm duel moest DONK het in de strijd om de tweede plaats afleggen tegen Antibarbari. De Rotterdamse studentenclub wist met een overbezet en krachtig middenveld vooral het creatieve venijn uit de Goudse ploeg te halen.

DONK had weer de beschikking over Issam Aarab en Edwin Gouw. Beide spelers begonnen op de bank. De jonge Maher Ariti debuteerde als linksback.

De thuisploeg begon met verzorgd voetbal goed aan de wedstrijd. Het was dan ook een geweldige domper dat Antibarbari al in de zesde minuut op voorsprong kwam. Even was er een aarzeling in het hart van de Goudse defensie omdat men vermoedde dat spits Adriaan Bosman de bal in buitenspelpositie ontving. Dat was echter beslist niet het geval, omdat Maher Ariti zich in de buurt van de zijlijn nog achter de Rotterdammer ophield op het moment van spelen. De boomlange Bosman haalde de trekker genadeloos hard over en scoorde via de onderkant van de lat, 0-1.

DONK bleef vrij rustig onder deze tegenslag. Gevaarlijk werd de ploeg echter zelden. Pas in de 27ste minuut kon het eerste schot tussen de palen van “de onbeschaafden” worden genoteerd. De inzet van Zakaria Mellah werd echter een eenvoudige prooi voor keeper Noud Veldman.

In de 33ste minuut kreeg DONK zijn eerste en naar later zou blijken enige grote kans. Appie Kaïssy’s pass sneed door de defensie van Antibarbari en zette Imad El Yousfi schuin voor het doel alleen voor de keeper. De rechterspits slaagde er echter niet in om hem te verrassen.

Drie minuten later nog een half kansje voor Jeffrey van Dam. De middenvelder produceerde echter een schampschot.

Antibarbari verhoogde, onder aanvoering van de sterk spelende Joe Thomas, langzaam maar zeker de druk. Ook de Rotterdammers kwamen echter niet tot echte doelkansen.

In de 43ste minuut kwam DONK goed weg. Na een corner ontstond er een onoverzichtelijke situatie voor het Goudse doel waarbij Marvin Vat tegen de eigen doellat kopte.

In de verwachting dat DONK in de tweede helft het windvoordeel wel zou uitbuiten gingen de teams met een 0-1 stand de kleedkamer in.

Al snel na de hervatting bleek dat Antibarbari allerminst van plan was om DONK in zijn spel te laten komen. De ploeg toog weer ten aanval en dwong alweer een paar corners af. Die leverden overigens niets op.

In de 53ste minuut leek DONK op gelijke hoogte te komen door een treffer van Zakaria Mellah. De assistent-scheidsrechter had echter, zo ongeveer als enige, buitenspel geconstateerd en de overigens uitstekend leidende scheidsrechter Bas Oosterlaken volgde zijn oordeel.

Vier minuten later een halve kans voor Antibarbari. Na een voorzet van Joe Thomas zocht Adriaan Bosman het doel dit keer echter te hoog.

DONK’s trainer Pieter van Zoest bracht Edwin Gouw in de ploeg voor Zakaria Mellah. Antibarbari bleef DONK echter voorlopig in zijn greep houden.

Nadat Donkiaan Jeffrey van Dam de gele kaart had ontvangen na een te pittige charge waren de bezoekers dichtbij een 0-2 voorsprong. Na een corner van Joe Thomas kopte de sterke William Kiers keihard in. DONK’s keeper Bas van der Eem redde echter fraai.

Kort daarna ontving ook Tim Houdijk een gele kaart.

In de 67ste minuut besloot DONK”s trainer Pieter van Zoest om Jordy de Jong en Maher Hariti van positie te laten wisselen. Vanaf dat moment, met Jordy de Jong op zijn vertrouwde rechtsbackpositie, werd DONK langzaam maar zeker wat gevaarlijker.

In de 72ste minuut kwam Imad El Yousfi net een teen tekort om een pass van Appie Kaïssy te verzilveren. Verder dan dat kwam de thuisploeg echter niet. Daar konden ook de wissels Rik Bogaard voor Maher Hariti en later Issam Aarab voor Bas Houdijk niets meer aan veranderen. Teleurstellend was dat DONK er niet in slaagde om van de sterke rugwind te profiteren met schoten vanuit de tweede lijn.

Het bleef bij een verdiende 0-1 overwinning voor Antibarbari.

Al met al een teleurstellend resultaat voor DONK dat met hoge verwachtingen naar dit duel had toegeleefd. Vanaf de zesde minuut liep de thuisploeg achter de feiten aan. DONK slaagde er niet in om zich te ontworstelen aan de druk van het (ook fysiek) sterke vijfmans-middenveld van de tegenstander.

Aanstaande zondag gaat DONK op bezoek bij het Vlaardings VFC.