DONK STAAT WEER DROOG, DONK-Wippolder 0-2

Door razende reporter Joop Spee

Voor de derde keer in successie is DONK er niet in geslaagd om het net van de tegenstander te vinden. Tegen Wippolder werd het, na een alleszins acceptabele eerste helft, uit het bijna niets toch weer 0-2. Het gebrek aan scorend vermogen werkt zo langzamerhand verlammend op de Goudse ploeg. Pupil van de week Jim van Golden was de enige die voor DONK het net wist te vinden

DONK startte zonder Dave Tol (vakantie), Rik Bogaard (geblesseerd) en Charaf Akoub ( licht geblesseerd, maar wel op de bank.

Na een openingsfase waarin Wippolder, met name via Mike Mesker, wat dynamischer voor de dag kwam, herstelde DONK het evenwicht. De opbouw werd verzorgder, er werd hard gewerkt en verdedigend werd er niets meer weggegeven. De openingsminuten hadden een ander beeld gegeven. Al in de eerste minuut kopte Wippolder’s spits Rob Notenboom hard naast, terwijl Tristan Croes in de 11e minuut hard over het Goudse doel knalde. Kort daarvoor kreeg Zakaria Mellah geel van scheidsrechter Van Hees na een te pittige charge op Daley Uythof.

Behalve een gele kaart voor Tristan Croes en een harde knal van Jeffrey Ysselsteyn ( net over het doel van Wippolder’s keeper Jesper Stijnman, deden zich geen gevaarlijke situaties meer voor.

De tweede helft begon met een paar plaagstootjes over en weer. De eerste grote kans viel in de 53ste minuut te noteren en die was voor DONK. De opgerukte Mark van Doeland bereikte met een afgemeten voorzet Mohammed Jrezzi. De spits schoot tot ontzetting van iedereen die DONK een warm hart toedraagt van dichtbij ruim over.

Vijf minuten later deed Wippolder van zich spreken. DONK’s keeper Bas van der Eem wist met een uitstekende redding de doorgebroken Tristan Croes van een doelpunt af te houden.

Na een uur spelen combineerde DONK zich weer in een kansrijke situatie. Op het beslissende moment ontbrak echter weer de finesse in de eindpass of werd een loopactie verkeerd uitgevoerd of niet begrepen.

De 0-1 kwam in de 65ste minuut min of meer uit de lucht vallen. Kevin den Os werd aan de rechterflank geen strobreed in de weg gelegd door Imad EL Yousfi. DONK’s linksback kon het onheil vervolgens niet meer afwenden, waarna Kevin den Os met een laag schot in de verre hoek de score opende, 0-1.

Het spel van DONK, dat natuurlijk moest winnen om nog enig uitzicht te houden op het behoud van het tweedeklasserschap, werd op slag onrustiger. Vrijwel direct na de 0-1 was het bijna weer raak, maar Bas van der Eem redde uitstekend op een inzet van spits Rob Notenboom.

Kort hierop viel de tweede goal echter toch. Jeffrey Berlijn beoordeelde een hoge verre voorzet tegen de wind in niet op de juiste waarde waarna Tristan Croes ongehinderd kon inkoppen.

Het restant van de partij had weinig meer met voetbal te maken. Het regende gele kaarten ( voor Luc van der Beek, Patrick van Leeuwen en Roy van Oudenaarde van Wippolder en voor Mohammed Jrezzi en Jeffrey Ysselsteyn van DONK). Ook de wisselspelers (Charaf Akoub voor Zakaria Mellah en Jordy de Jong voor Jeffrey Berlijn bij DONK en Kevin van Oudenaarde, Ricardo Van Heyst en Robbert van Leeuwen voor Kevin den Os, Tristan Croes en Mike Mesker bij Wippolder), konden geen verandering meer brengen in het spelbeeld. Het bleef bij 0-2.

Als je niet scoort kan je niet winnen; een verdiende overwinning dus al met al voor Wippolder. De situatie op de ranglijst begint zo langzamerhand voor DONK echt zorgelijk te worden. Enige hoop kan echter geput worden uit het feit dat de ploeg gedurende een behoorlijk deel van de wedstrijd acceptabel veldspel op de mat legde. Was het vorige week een witte zakdoek die de aandacht opeiste, dit keer was het de roep om Menno de Jong.