DONK presenteert nieuwe technische bezetting

Er is achter de schermen hard gewerkt aan een goede en volwaardige bezetting van diverse technische functies. In de komende zomerweken krijgen we op de website nadere kennismakingen met verschillende personen en commissies.

sv Donk versterkt technische basis en tekent contracten

Het Bestuur en de Technische Commissie (TC) van sv DONK zijn in de afgelopen maanden achter de schermen druk bezig geweest met het versterken van de technische structuur van de club. Met het oog op de snelle ontwikkeling van Westergouwe zien we de toekomst rooskleurig tegemoet en leggen we nu de basis voor de toekomst.

Komend seizoen zal er een uitgebreide TC bestaan van 5 personen; Patrick Akerboom (Technisch Coördinator A-selectie en Bovenbouw jeugd), Jorge Fereira (technisch Coördinator Midden- en Onderbouw jeugd), Mark Lugthart, Remco Overkamp en Pascal van Driel. Patrick beschikt over een licentie UEFA-A/TC-I en is bovendien gediplomeerd HJO-A. Jorge beschikt over een licentie UEFA-B/TC-II en is eveneens gediplomeerd HJO-A. Mark, Remco en Pascal hebben allen meerjarige ervaring in selectievoetbal en hun sporen in het eerste elftal van DONK ruimschoots verdiend. We zijn als club heel blij dat dit 5-tal zich met de technische ontwikkeling van onze club wil gaan bezig houden.

De A-selectie van sv DONK kent ondanks de degradatie weinig mutaties aan de vertrekkende kant. Alleen Mike Sluijter (Jodan Boys) en Ralph Tol (RVC’33) vertrekken. Daar staat een grote instroom van eigen talentvolle spelers uit JO19 alsmede de komst van Michael Verdouw en Zakariah Azzaj (Olympia) en keeper Dennis de Vogel (vv Moordrecht) tegenover.

Sv Donk heeft zoals in januari al gecommuniceerd, met Rob Gieben een nieuwe hoofdtrainer vastgelegd. Rob is UEFA-A/TC-I gediplomeerd en zeer ervaren. We verwachten met Rob onze jonge en talentvolle A-selectie verder door te kunnen ontwikkelen. Het structureel spelen in de 2e klasse is daarin het eerste doel na de (onnodige) degradatie van afgelopen seizoen.

Rob zal geassisteerd worden door een ervaren technische staf met een DONK-achtergrond waar de volgende personen deel van uit gaan maken; John Olsthoorn, Frank van Loon, Remco Overkamp, Harry van der Pouw (keeperstrainer). Naast de technische staf is ook de medische staf geformeerd met Fred Klomp (sportverzorger), Dick Bouman (fysiotherapie en hersteltraining) en Theo van Spanje (fysiotherapie en hersteltraining). Op dit gebied werkt sv DONK nauw samen met fysiotherapie Fysio Visiq op het gebied van fysiotherapie, blessurepreventie, sportverzorging en hersteltrainingen op dinsdag en donderdag.

Afgelopen donderdag 8 juni zijn met alle genoemde personen de contracten getekend.

De club vindt het belangrijk om de gekozen weg stabiel te kunnen vervolgen. Het tekenen en/of verlengen van de contracten met de genoemde personen is daarin een belangrijke stap. Op deze manier kan rustig verder gewerkt worden aan de ontwikkeling van de jonge A-selectie. Ook de technische staf van de jeugdteams is nagenoeg rond. Daarin is veel plaats voor zelf opgeleide jeugdtrainers. Het afgelopen jaar hebben we daarin zelf 10 jeugdtrainers opgeleid met een KNVB certicaat. Verder zijn/worden diverse jeugdtrainers middels hun opleiding MBO Sport en Bewegen inmiddels opgeleid op UEFA-C/TC-III niveau. Voor deze trainers is de club erkend als volwaardig stage-/leerbedrijf.

Het Bestuur van sv DONK spreekt hiermee haar vertrouwen uit in het technische beleid o.l.v. de Technische Commissie en kijkt met vertrouwen en belangstelling uit naar de volgende stappen die met elkaar gezet kunnen worden.

De vereniging gaat de komende maanden op zoek naar een hoofdtrainer voor JO19. Kandidaten (minimaal TC-III/UEFA C) kunnen zich melden bij Patrick Akerboom (patrickakerboom@gmail.com).

Op de foto v.l.n.r Jorge Fereira, Patrick Akerboom, Jos v.d. Sprong (voorzitter), Rob Gieben en verzorger Fred Klomp.