DONK O21 eervol ten onder tegen Oranje LD

Door onze razende reporter Joop Spee.

Het is toch prachtig als je later tegen je kleinkinderen kunt zeggen: “Opa heeft nog tegen het Nederlands elftal gevoetbald”. Voor het huidige DONK O21 werd dit echter werkelijkheid. Tegen Oranje LD (spelers die wat moeilijker leren) werd het een heerlijk duel waarin de Donkianen zich uitstekend optrokken aan hun tegenstanders, van wie er sommigen bij profclubs of amateur- hoofdklassers spelen.

Voetbal hoef je deze mannen niet te leren. Op het gebied van baltechniek, loop- en handelingssnelheid gaf “Het andere Oranje” al direct zijn visitekaartje af.

Extra leuk was ook dat dit team twee spelers in de selectie heeft die bij DONK in de A-jeugd spelen: Wouter Lubken, die in de basis startte en Joel Christ die in de tweede helft binnen de lijnen kwam. Beiden leverden een puike prestatie.

Voor Wouter Lubken die op de nummer 10 positie speelde, werd het wel een heel bijzondere avond. Tegen zijn DONK-maatjes opende hij de score met een zuiver en hard schot, nadat de defensie van DONK even niet attent was geweest.

Marvin Vat tekende even later voor de gelijkmaker.

In de tweede helft kende DONK een periode waarin het overlopen werd. Oranje LD liep met flitsend voetbal uit naar 5-1. Coach Patrick Akerboom kreeg zijn team echter weer knap op de rails. De Oranjemannen hadden geen vat op de voortdurend opstomende Marvin Vat, die koppend de 2-5 op het scorebord bracht. DONK bleef hierna gevaarlijk. Vooral Jeffrey van Dam en Charaf Akoub bleven hun opponenten bestoken. Dat leidde tot de 3-5 van Jeffrey van Dam, een miraculeuze goal. De Donkiaan leek zich in de buurt van de achterlijn helemaal vast te hebben gelopen, maar slaagde er toch nog in om de bal hard via de binnenkant van de paal binnen te schieten.

Marvin Vat zorgde even later nog bijna voor 4-5. Het bleef in deze wervelende wedstrijd echter bij 3-5 voor Oranje LD.

Coach Patrick Akerboom was trots op zijn jongens. “Een geweldige leerschool, zo’n wedstrijd. De jongens hebben gevochten als leeuwen en hebben bij vlagen een prima pot gespeeld. Het is mooi als je de jongens tegen dit soort tegenstanders stappen ziet maken!”

Het publiek, dat in ruime mate was opgekomen, had geen spijt van de keuze om de eerste helft van Barcelona-Arsenal te laten voor wat hij was.