DONK MACHTELOOS DOSR-DONK 3-0

Door razende reporter Joop Spee.

DONK is ook in zijn tweede wedstrijd punt- en doelpuntloos gebleven. In Roelofarendsveen was DOSR met een 3-0 zege duidelijk te sterk. De Gouwenaars hadden geen antwoord op het sterke middenveldspel van de thuisploeg en oogden machteloos, krachteloos en tandeloos.

Natuurlijk begon DONK voor de zoveelste keer zwaar gehandicapt aan het duel. Dit keer bleven Ralph Tol , Rik Bogaard, Jeffrey Berlijn en Macky Chinckham geblesseerd aan de kant, terwijl Mark van Oosten afwezig was in verband met zijn werk.

Het begon allemaal best aardig voor DONK dat gestoken was in fraaie uittenues. Na amper drie minuten spelen leverde de weer van een schorsing teruggekeerde captain Jeffrey Ysselsteyn een knappe voorzet af waarop Mo Jrezzi een voetje tekort kwam om echt gevaarlijk te kunnen zijn. Even later kreeg DONK een grote kans. Goed doorzetten van Robin Plomp bracht Charaf Akoub in scoringspositie. Het schot van de linkerspits belandde echter op de voet van keeper Mike van Vliet.

Het spel golfde in die fase op en neer. DOSR zorgde in de zevende minuut voor het eerste gevaar van de thuisploeg. De beweeglijke spits Sow Alagie miste echter net voldoende controle over de bal om de Goudse defensie te kunnen verontrusten.

Vanaf de zestiende minuut veranderde het spelbeeld echter totaal. Na een handig overstapje bevond DOSR’s middenvelder Guido van der Meer zich ineens als een vogeltje zo vrij voor het Goudse doel. Hij aarzelde niet en schoof moeiteloos de 1-0 binnen.

DOSR bepaalde hierna het spel. DONK was de draad behoorlijk kwijt en kwam niet verder dan lange ballen en hoge voorzetten, die een eenvoudige prooi waren voor de boomlange verdedigers van de thuisploeg.

In de 32ste minuut kreeg DOSR de kans om de voorsprong uit te bouwen. Sow Alagie kreeg van dichtbij een uitstekende kopkans, maar de spits kopte in handen van DONK’s keeper Bas van der Eem.

In de tweede helft had Imad El Yousfi bij DONK de plaats ingenomen van Zakaria Mellah. De goede voornemens van de Gouwenaars om snel op gelijke hoogte te komen verdwenen echter als sneeuw voor de zon door een voor DONK onfortuinlijke tweede treffer van DOSR. In de 49ste minuut kopte DONK’s centrale verdediger Werner Overkamp de bal in een gevaarloos ogende situatie tegen de rug van teamgenoot Dave Tol. De bal sprong voor de voeten van spits Sow Alagie die vervolgens van dichtbij genadeloos hard afdrukte, 2-0.

Vier minuten later had DONK de aansluitingstreffer binnen bereik. DOSR’s keeper Mike van Vliet tastte mis op een verre voorzet vanaf de rechterflank, waarna Mike Sluijter voorlangs kopte.

In de 55ste minuut leed DONK’s middenvelder Hudaifa El Harti balverlies. Sow Alagie dook als een havik op het buitenkansje, maar Bas van der Eem redde fraai ten koste van een corner. Even later onderscheidde de sluitpost zich weer toen hij een enorme kans van Guido van der Meer onschadelijk maakte.

Voorlopig bleef DOSR heer en meester. Centrale verdediger Sven van der Meer leverde een lastige vrije trap af, die door Bas van der Eem met enige moeite kon corner kon worden verwerkt.

In de 64ste minuut leek DONK heel even een kansje te krijgen. Robin Plomp vond Mo Jrezzi, maar de spits zag zijn harde schot gekraakt worden. Even later bleek DOSR weer dodelijk effectief. De behendige Mauro Wesselman soleerde knap door de defensie van DONK en liet Bas van der Eem vervolgens kansloos, 3-0.

Nadat Charaf Akoub tegen een gele kaart aan was gelopen wegens commentaar op de leiding van scheidsrechter Mank en Koen van Leeuwen bij DONK in het veld was gekomen voor Hudaifa El Harti, deelde DONK een paar speldenprikken uit. Zo stiftte Georgio Petridis de bal een kwartier voor tijd over het doel van de thuisclub en werd een schot van Robin Plomp op het laatste moment gekraakt. Tussendoor had DOSR de marge nog verder kunnen vergroten na balverlies van Charaf Akoub. Guido van der Meer vond echter Bas van der Eem op zijn weg.

In de slotfase kwamen bij DOSR nog Maarten van der Geest (voor Guido van der Meer), Jeroen Disseldorp (voor Julian Dobbe) en Tom van Vliet (voor Sven van der Meer) binnen de lijnen. Bij DONK kwam Jordy de Jong captain Jeffrey Ysselsteyn aflossen. In de korte tijd die hem gegund was maakte deze A-junior, kleinzoon van de vermaarde ONA-speler Siem de Jong, een uitstekende indruk.

In de slotminuut dwong DONK’s centrale verdediger keeper Mike van Vliet nog tot een moeilijke redding. Het bleef echter bij een dik verdiende 3-0 voor de thuisploeg.

Al met al werden in dit duel een paar dingen duidelijk. DONK’s trainer Edwin Erwich heeft zijn ideale formatie nog niet gevonden en zijn team komt vooral nog handelingssnelheid tekort. Een schone taak dus voor de technische staf.

Aanstaande zondag heeft DONK weer een uitwedstrijd, tegen Delft.