DONK MAATJE TE KLEIN VOOR DELFT, DONK-Delft 0-2

Door razende reporter Joop Spee

Geteisterd door een straffe wind en een gure regen is DONK er niet in geslaagd om het hoogvlieger Delft moeilijk te maken. Aan de Nieuwe DONKstraat werd het 0-2.

DONK trad aan zonder Rik Bogaard (geblesseerd) en Mike Sluijter (weekend weg). Charaf Akoub (trainingsachterstand) begon op de bank. Ralph Tol maakte zijn rentree na lange afwezigheid.

Een kleine 25 minuten speelde DONK aardig mee met Delft. Meer dan een half kansje in de zesde minuut voor Georgio Petridis op aangeven van Mo Jrezzi zat er echter niet in.

Delft wist in de veertiende minuut de eerste echte kans te creëren. Na een goede combinatie leverde Tim Steenks een loepzuivere voorzet af op het hoofd van Yoeri de Vreede. De spits kopte echter over het doel van Bas van der Eem.

Na 25 minuten ging DONK wat meer achteruit lopen. Het liet Delft het spel meer en meer maken en dat was een kolfje naar de hand van de Delftse captain Tim Steenks. De strateeg vertraagde en versnelde waar nodig, was altijd aanspeelbaar en verzond de ene zuivere pass na de andere. Nadat eerst de Delftse linkerspits Gavin Luiten na een uitbraak nog voorlangs had geschoten was het na een half uur spelen raak. Tim Steenks vond met een afgemeten voorzet het hoofd van Dylan Kasius. De boomlange centrale verdediger kopte vrijwel ongehinderd steenhard en onhoudbaar binnen, 0-1.

Twee minuten later alweer een voorzet van Tim Steenks met de precisie van een horlogemaker. Ditmaal kopte Gavin Luiten kiezelhard in, maar Bas van der Eem redde fantastisch. Het bleef bij een ruststand van 0-1.

In de tweede helft slaagde DONK er geen enkele keer in om een bres te slaan in de vijandelijke verdediging. Verder dan een paar corners kwam de thuisploeg niet. Delft daarentegen kreeg nog voldoende kansen om de marge te vergroten, maar het gebrek aan effectiviteit bleek het grootste manco van de bezoekers. Zo knalde Robbert Dogger in de 47ste minuut in kansrijke positie hoog over.

DONK’s trainer Edwin Erwich bracht al snel twee wisselspelers in het veld. Seconden nadat hij een gele kaart had ontvangen na een te pittige tackle op Tim Steenks mocht Ralph Tol gaan douchen in de 57ste minuut. Charaf Akoub was zijn vervanger. Acht minuten later verdween ook broer Dave Tol van het toneel. Jeffrey van Dam kwam voor hem in de plaats.

In de 70ste minuut werd Delft weer dreigend nadat Omar el Fassi een duel met Jeffrey Berlijn in zijn voordeel besliste. Werner Overkamp wist nog net op tijd verder onheil te voorkomen. Seconden later bleek Gavin Luiten niet scherp genoeg toen hij te slap inschoot en Bas van der Eem op zijn weg vond.

In de 73ste minuut wisselde Delft Yoeri de Vreede voor Cekdar Atay. De invaller stond nog maar een minuut of vijf tussen de lijnen toen hij op maat bediend werd door Gavin Luiten. In vrije positie schoot hij echter hoog over.

DONK bleef hard werken, maar vooral ook zeer slordig spelen. Er was onvoldoende rust in de ploeg en het maken van de juiste keuzes bleek een groot probleem. In de 80ste minuut verspeelde Georgio Petridis de bal op een gevaarlijke positie, centraal op een meter of 20 van het doel van DONK. De daarop volgende pass bereikte Gavin Luiten die snoeihard en onhoudbaar binnen schoot, 0-2. Het was scheidsrechter Waleveld echter ontgaan dat de linkerspits de bal in buitenspelpositie aannam. Hij negeerde het vlagsignaal van zijn assistent.

Zes minuten voor tijd moest DONK’s sluitpost Bas van der Eem nog een keer handelend optreden na een laag schot van Gavin Luiten.

Hierna gebeurde er niets meer dat het vermelden waard was, behalve dat bij Delft Mano Jongmans  in de ploeg kwam voor Robbert Dogger en bij DONK Jordy de Jong de zieke Jeffrey Ysselsteyn verving. Het bleef bij 0-2.

Al met al een kansloze nederlaag voor DONK, dat rust en voetbalgogme tekort komt. Aan humor echter geen gebrek aan de Nieuwe DONKstraat. In de tweede helft ontwaarde uw reporter zowaar een eenzame toeschouwer die met een witte zakdoek stond te zwaaien……

Zondag 12 maart speelt DONK opnieuw een thuiswedstrijd. Wippolder is dan te gast